• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
grn93 - напреднал
Здравейте , донесоха ми един телевизор от Италия. Работи вече година , но се появи проблем. Проблема е следния. Имам 3 телевизора , които съм ги вързал със сплитер. Така си работят и няма ядове. Викнах обаче да ми пуснат нова кабелна телевизия , дойдоха вързаха кабела на този телевизор United (който се повреди). вързаха го и работи на пушка кабеларката , от там аз пак си вързах със сплитера останалите 2 телевизора , и в този момент цвета на телевизора се промени. Целият екран на телевизора дава в розово , само по средата има един голям кръг , който дава нормално. Останалата част розовее. От какво може да е и може ли да се поправи ? Ето 2 снимки ако са от полза.
http://store.picbg.net/pubpic/FE/B5/ded ... 4cfeb5.jpg
http://store.picbg.net/pubpic/E5/CB/e56 ... 0de5cb.jpg

Благодаря!
miroton - майстор
Изключваш всички кабели от телевизора и захранващия също за 4-5 часа и го пускаш пак.Махни всичко магнитно близо до телевизора.
grn93 - напреднал
Пробвах с изключването на всички кабели. Около телевизора има секции с книги ,това е.
todortv - майстор
miroton написа:
....и захранващия също за 4-5 часа ....
Това направи ли?
Тонколони до телевизора?
grn93 - напреднал
-Да направих го.
- Не няма :(
vvventsi - специалист
Вземи един индукционен поялник и пробвай да го размагнитиш с него,иначе аз си имам една бобина за размагнитване и с нея размагнитвам кинескопи,но ако нямаш и индукционен поялник става,включваш го доближаваш близо до кинескопа трябва да се появят петна по него ,ако се появат значи става,правиш няколко кръга пред кинескопа и както правиш кръговете бавно го отдалечаваш и когато го отдалечиш на един метър от телевизора го изключваш!
hidrazin - майстор
А не е ли по=добре да му се оправи размагнитването на кинескопа?
Предполагам прецакано PTC. Ако е от това разбира се де, защото от тая снимка
не си личат никакви петна. Аз виждам само един телевизор без картина или само
при мен е така? :?
:partyman:
grn93 - напреднал
Не не , телевизора съм го снимал изгасен , да се види като модел. Иначе ако трябва ще кача и снимка когато работи няма проблем. Това с поялника ще го пробвам , само да намеря индукционен поялник :)
hidrazin - майстор
Значи от двете ти снимки няма никаква файда. Трябваше с картина да го снимаш, за да се видят петната.
Иначе за модела - не е важен. То таралясници знайни и незнайни сме виждали много. И преди да търсиш
поялник пробвай следното. Махни го от секцията и го сложи на една маса. Включи го и го изключи няколко
пъти от копчето на телевизора, а не от дистанционното през интервал от 1-2 минути. Пробвай 5-6 пъти.
Ако не се оправи на-вероятно ти е заминало PTC-ти на размагнитващата бобина. Всички съвременни
телевизори с кинескопи (разбирай от преди 30-35 години до сега) си имат вградена размагнитваща бобина.
Това с поялника или специална бобина за размагнитване даже бях го забравил, че някога съм го правил.
Все пак има вероятност и да е друг дефект, което ще ти е доста неприятно (и като пари). :cool:
Но все пак дай снимка и пробвай каквото ти казах.
:partyman:
grn93 - напреднал
Ок ще го пробвам. Вчера четох в интернет ,че ставало и с обикновен магнит? Пробвах с един малък и при сближаване се появиха петна , започнах с кръгови движения да го отдалечавам и като че ли имаше някакъв ефект но пак розовее. Другото ,което се сетих. Около 1-2 метра от телевизора имам 3 монитора в хола , които не ми трябват и стоят така . Не се пускат , просто стоят. Дали от тях може да идва проблема?

ЕДИТ // Реших да пробвам това с вкл/изк през 1-2 минути , но при мен когато го пусна в контакта и от там го пусна през копчето , телевизора не се пуска , просто светва лампичката от пред , а трябва през дистанционното да се пусне ??
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с цветовете на телевизор United" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: