От мобилни телефони до цифрови камери
Бай Дъ Уей - напреднал
Проблемът ми е следния:
Преди година си купих TV. Има цифров тунер DVB T,
но декодера му е MPEG 2, а цифровия сигнал в Бг. е MPEG 4
и приема само звук. По магазините продават тунери с MPEG 4
декодери които са с отделно захранване и дистанционно.
Та затова питам, има ли само декодер MPEG4-MPEG2 без
допълнително захранване и да ползвам само дистанционното
на TV?
Бай Дъ Уей - напреднал
Значи пак набутвация с нов TV
:partyman:
hidrazin - майстор
Що нов? Външен приемник и тоя само като монитор.
a_anastassov - специалист
Бай Дъ Уей написа:
Значи пак набутвация... :partyman:
Преди години Ахмед Доган (не съм му фен, но за мен цитата е истина) беше казал: "Бития си е бит..., останалото го знаете." Случайно някой да има информация след като си купя декодер MPEG4 за 60+ лв., какво ще мога да гледам/слушам ефирно?
Последна промяна от a_anastassov на вт мар 26, 2013 7:25 pm, променено общо 1 път.
velas - специалист
Разглобяваш телевизора и вграждаш платката на MPEG-4 тунера вътре. Вземаш универсално дистанционно, програмираш кодовете и на двата тунера и си готов. Това е... :-D
Бай Дъ Уей - напреднал
hidrazin написа:
Що нов? Външен приемник и тоя само като монитор.
Защото това искам да избегна.
TV се ползва мобилно не в къщи.
evrokoma - специалист
Има специални конвертираши модули ,но за голямо съжаление засега не сработват коректно с родните предаватели цената е около 120лв като имат и място за декодираща карта.Слагат се в слота на ТВ и бачкаш с едно дистанционно ,нооооооо живеем в БГ :cry:
lyubohar - майстор
Дайте някакви данни за тези конвертиращи модули.
Аз от 1 година питам и никой не казва.
batkotony - специалист
Днес минавах през Илиянци малко на зяй-пазар, както му казват :-D и попаднах на много интересно предложение в един от магазините там.Приемник с размерите на кутия цигари,на който директно е закачена евро-скарт букса и се монтира направо на телевизора.Има едно кабелче,което се извежда отпред ,то е с приемника на дистанционното,а също така има и USB-вход ,от който може да се гледат снимки и дори филми.Цялото това нещо на цена 45лв.Заговорихме се с продавача и каза,че при закупуване на повече бройки ще сваля от цената даже...Ще го мисля още малко и може би ще взимам два-три...Лошото е,че не обърнах внимание на марка и модел на приемника и сега не мога да го намеря в нета...
Иначе и на мен ми мина през главата да го интегрирам вътре в телевизора и тогава ще си е екстра... :-D

Тема "Цифровизация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: