• 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
От мобилни телефони до цифрови камери
kozl - майстор
Възможно ли е по ефирната щифрова телевизия да се излъчва превод (дублаж), който декодера трябва отделно да разпознава?
Аз съм на кабелна и за субтитрите съм сигурен, че има такива канали, но за дублаж :? :? :? :? :?
Пример.
Смених един от двата декодера при майка ми. След това тя твърди, че на някои турски сериали по BTV на единия телевизор има дублаж, а на другия няма. Аз като ида при нея и не уцелвам такива сериали :sad:
Ако е възможно да се предават някакви кодирани сигнали за звук паралелно с информацията по канала, то къде да търся настройки в декодера, за да почне да ги възпроизвежда?
fbr - майстор
Възможно е. Влизаш в системни настройки, и ще видиш опции на езиците на: системната информация, на субтитрите и на аудиото, правиш всичко на български и така.
kozl - майстор
Нов TV NEO с вграден тунер за цифрова телефизия.
Запамети 10-на програми, не помня точно.
Обаче образа сече от време на време на всички програми. Там работеше друг стар TV свързан през приемник за цифрова телевизия, който се повреди, но пък не е имало насичане на образа.
Мисля да занеса HDMI кабел и да пробвам новия TV дали ще сече през цифровия приемник, но по принцип така не ме устройва, защото ползвах скарта за връзка, та превключването на източниците да е автоматично, когато има сигнал от скарта.
Та ако не сече през HDMI или пък закарам друг TV, който не сече през цифровия приемник как да му правя рекламация на NEO-то :?
fbr - майстор
пон мар 17, 2025 2:23 pmkozl написа:
Нов TV NEO с вграден тунер за цифрова телефизия.
как да му правя рекламация на NEO-то :?
Трудна работа, ако го включат в магазина и не сече. Поиграй си малко с местоположението на антената или виж дали е включено захранването, ако ползваш активна антена.
kozl - майстор
Всичко е включено по антената. В кухнята има друг дърт TV с външен цифров приемник и не сече. Кабелите се разклоняват от активна антена за цифрова телевизия от сплитер. Размених местата на кабелите към сплитера, пак същото. Свързах директно без сплитера към NEO-то - без промяна. Буксата към NEO-то я пресвързах и пак сече.
Тегава работа ще е рекламация, ако вината е в NEO-то :sad:
Но преди това, ще трябва да убедя и себе си напълно, като вероятно ще отнеса още един TV или сваля този от стойката в кухнята или NEO-то ще го наместя в кухнята и през един сплитер към един и същ кабел ще гледам двата един до друг, за да имам едновременно сравнение :|
floydogi - специалист
Приемника има захранване за активна антена, а телевизора няма. Оголи един коаксиал 12 см за антена и пробвай.
kozl - майстор
пон мар 17, 2025 5:08 pmfloydogi написа:
Приемника има захранване за активна антена, а телевизора няма. Оголи един коаксиал 12 см за антена и пробвай.
Не схващам какво си написал. Аз проблем с приемника и TV към него нямам. Захранването на активната антена изнесена на балкона си работи, защото като го изключа, спира и TV-то в кухнята, а и двата телевизора са към една антена.
Ако има захранване във външния приемник за цифрова телевизия за активна антена, то сплитера е с балун трансформатори и не пропуска постоянен ток към активна антена. В случая захранването, което е комплект с антената е включено преди сплитера по посока антена - телевизори.
floydogi - специалист
Ахаа, помислих, че антената се захранва през коаксиалния кабел, а явно си е с отделно захранване. Нямам други идеи, освен по-нечувствителен тунер на Неото.
chapara - майстор
Иска отделен усилвател на сигнала.
На вилата съм така, активна антена, усилвател за две ТВ и от там към тунера. Иначе посмъртно в ждрелото на реката няма сигнал.
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35

Тема "Ефирна цифрова телевизия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: