• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
vencil - специалист
А не робувам на марки зарядното ми е на Nitecore, дори не предполагах че имат толкова много челници :-D . Прав си за подарък стават но чак пък да са красиви , това е красив челник който е подходящ и за подарък.
Изображение

Причината да са 3 ААА батерии е че дори и в най-малкото селце като отидеш в бакалията ще си намериш (ако закъсаш де). От няколко години всички модели на Petzl могат да работят и имат като опция Li-Ion https://www.petzl.com/INT/en/Sport/ACTI ... lamps/CORE а пък други правят като мен :cool: .

Предполагам ще се съгласиш че в днешно време всеки има достъп до интернет чете ревюта, форуми и т.н. много по-лесно е човек да направи информиран избор. Обаче въпреки това когато става дума за туризъм, алпинизъм, спелеология има и още ама и това стига Petzl си е абсолютен господар над 80% от пазара си е техен и най-вероятно има причина за това. Няма как тези всичките да са Балами.

Nitecore и компания сигурно са прекрасни когато си покрай лагерният огън да си ги мерите кой докъде може да откара колко лумена е и т.н., ама когато стане дума за работа други я поемат :cool: .
MamaMy - майстор
Вярно, че говорите за челници, но когато се говори професионално за фенерчета марката е само една: maglite :)
tzetz009 - специалист
...... за американските Щати :lol: ! Едва ли има някой , който да не е видял на филм или на живо американски полицай с какво си свети ! Щом държавата плаща и аз мога да си светя с ЛНЖ и ще хабя батерии на воля !!!Ама на тия фенери "онзи" ден и то от зор да хванат следващия гребен на вълната им измислиха LED заместители на класическите ламБи !

Аз за работно осветление си карам на китайски челници с по две батерии 18650 LG 3,35 Ah . Естествено съм изхвърлил ор'гиналните зарядни от опаковката .

:partyman: :partyman: :partyman:
Lisko - майстор
чет окт 10, 2019 8:40 pmMamaMy написа:
Вярно, че говорите за челници, но когато се говори професионално за фенерчета марката е само една: maglite :)
Не съм съгласен. Стара слава - да. Но maglite са назад с материала откак започна LED революцията. Това с какво са оборудвани едни или други национални полиции не е критерий за мен. Критерия е лично и дълбоко запознаване с материала. Както аз не съм в положение да водя дискусия с vencil кои са най-добрите пикели и най-добрите котки така и колегата vencil не е в положение да дискутира най-добрите фенерчета с мен.

Това дето е написал е смешно и некомпетентно:
"Nitecore и компания сигурно са прекрасни когато си покрай лагерният огън да си ги мерите кой докъде може да откара колко лумена е и т.н., ама когато стане дума за работа други я поемат"
поради което аз прекратявам по-нататъшно участие в темата.

Не е вярно че говорим за челници. Челниците са подмножество. Найткор колкото челници има, освен тях има и 10 пъти повече не-челници. Аз говоря за това по-широко множество от "портативни светещи неща" ;-) Тези производители които писах, че са върха имат сериозна научно-развойна дейност в проектирането на оптимизирано топлооделяне, оптимизирано използване капацитета на батерията, оптимизирано проектиране на отражателя (не е проста парабола).

Не на последно място - не обичам когато съм се изказал в защита на някого, на другия ден тоя същия да скочи срещу мен с каруцарски лафове от сорта на "да си ги мерите".

Наздраве!
:partyman:
grizan1980 - специалист
В интерес на истината имам 3 челника с по 2бр 18650 батерии. Имам и един от тези с 3 ААА батерии. Ами несравними са , но този с 3те ААА седи в един куфар в офиса (че много хора го ползват и хваща крака) Общо взето свети горе долу добре , но китайските са по добри....
vencil - специалист
чет окт 10, 2019 11:16 pmLisko написа:
Не на последно място - не обичам когато съм се изказал в защита на някого, на другия ден тоя същия да скочи срещу мен с каруцарски лафове от сорта на "да си ги мерите".

Наздраве!
:partyman:
Моите думи
Nitecore и компания сигурно са прекрасни когато си покрай лагерният огън да си ги мерите кой докъде може да откара колко лумена е и т.н., ама когато стане дума за работа други я поемат :cool: .
Смея да твърдя че това по никакъв начин не се отнася до тебе, никаква идея съм нямал да обиждам когото и да е било просто споделих лично наблюдение (реална случка, няма да е грешно ако се приеме като лично мнение).
:partyman:
tzetz009 - специалист
чет окт 10, 2019 11:16 pmLisko написа:
........ Тези производители които писах, че са върха имат сериозна научно-развойна дейност в проектирането на оптимизирано топлооделяне, ......
Ако е за оребряването на корпуса съм съгласен ! Ако е за поставянето на терморезистор покрай светодиода и ограничаването на температурата на корпуса до поносима за човешките пръсти също съм съгласен ! :) Това последното беше доста преекспонирано в едно ревю , което четох . Та поета , (пре)писал ревюто , обясняваше , че инжинерите видиш ли сътворили НОВ вид система , която съблюдавала акомодацията на човешкото око :shock: !!!!! В смисъл при стартиране на пълна мощност прожектора(челника) ще работи на 100% известно време и в последствие ( като си загрее ) плавно ще си намали мощността , защото вече за зрението нямало нужда от толкова ярка светлина ! Та с две думи да поясним за най-новата технология , че това се прави с делител на напрежение от резистор и термистор и общата точка се подава на входа ADJ на контролера(драйвера) !

:partyman: :partyman: :partyman:
petromaniq66 - специалист
Нямах предвид употребата на литиеви йон елементи а за "железните" 18650, които са морално остарели и сега се чудят как да ги заврат в детски пауърбанки, блутут колонки, като са непригодни за лаптопите. Няма ли полимерни че да е по-малко агро фитнеса? Ако е за по-евтино и реализиране на отпадъчни елементи, както беше писано сменяеми в движение ДА. То и моя челник беше с 3АА ама му сложих 2 18650 в чантичката да не дрънкат, че за един е широко. И понеже фара тежи долу-горе батериите, а те са на тила, много много не ми кривят вратните жили.
vencil - специалист
нед окт 06, 2019 3:42 pmshadow__01 написа:
Само ти трябва един държач за батерията да може да се сваля за зареждане.
Практиката показа че си абсолютно прав :partyman: .

Оказа че не ми хареса и захвата на контейнера към челника, при по резки движения се усеща леко заклащане. Ако не се проявяват капризи реално си е работещ бърз и лесен вариант. Разгледах производителите какво са правили и най-ми допадна как е измислено при Nao+, назад в темата има снимка на челника. Понеже бях решил да сменя контейнера с по-малък максимално близък до големината на батерията, та си поиграх и почти напълно копирах Nao+ само че монтирах вертикално батерията и стана супер. Фактически ей това усещане на широката ластика покрай главата ти буквално изчезна, естествено вече няма и това поклащане на батерията ами въпреки че изглежда доста странно е супер удобно по този начин.
  • 1
  • 2

Тема "Челник от 3 ААА към една Li-Ion 18650" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: