От мобилни телефони до цифрови камери
pakumba - специалист
Здравейте,
искам да си сложа таблет в колата. По ред причини, китайските универсални или точно за модела на колата ми устройства не ми допадат, основно защото фабричната ми музика е добра и не искам да слушам радио и музика от китайска мултимедия 2 din. Тя ми трябва само за навигация и понякога,макар и рядко да пусна я Youtube, я нещо подобно. Проблема е, че тези мултимедии искат да им закача жиците от оригиналната система на колата, а аз искам да си ги запазя към системата на колата, а мултимедията да ползва през блутуут връзка към тях. Понеже дотук не намерих такъв вариант, тъй като тези мултимедии могат да използват блутуута само за разговори по телефона, без да предават аудио сигнал през него да си случшам музичка, обмислям поставянето на таблет, имам пуснато захранване до него, но пък за безопасност ми се иска да махна батерията му и да работи на захранването от колата. Това възможно ли е въобще и доколко е сложно? Също приемам и идеи как даврътна мултимедията да предава звука както го описах по-горе. Благодаря предварително за съветите
naB4o - специалист
Аз от години ползвам трансмитер на Xiaomi и съм доволен от качеството.
Свързвам си телефона през блутут към него а той по FM предава към радиото. Предава и сигнала от ютуб, навигации и т.н. Моят е Xiaomi Roidmi 2, и не може да се говори, при обаждане, т.е. няма вграден микрофон, НО вече има по-нови и усъвършенствани.
brum - майстор
Дали е възможно ще разбереш като разкачиш батерията на таблета и го пуснеш директно на захранване през USB-то.

Ако не стане така можеш да пробваш да му закараш 4V стабилизирано напрежение директно от акумулатора на пиновете на батерията, но този вариант малко ме съмнява да сработи. Батериите не са само с 2 pin-а, а имат допълнителни за връщане на информация относно състоянието на батерията (имат вграден контролер в тях). За да е сигурно - отвори твоят таблет и виж с каква батерия е.

Имай в предвид, че ако му спираш захранването ще трябва всеки път да го стартираш, а това отнема време и е неудобно. Бих оставил таблета както си е, но със свързано захранване през порта за зареждане.

И за да не е само на приказки - има един Lenovo Tab 2 дето седи от 2 години залепен на стената и с постоянно захранване. Самият таблет е вече на около 5 години. Проблеми за последните 2 години - никакви. Факт е, че не е постоянно на припек, но съвременните устройства съобразяват температурата за да не стане фал с батерията.
torbalan - Дървен философ
Освен, когато ходя до магазина, лаптопа винаги е с мен в колата.
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - специалист
Кажи изводите на батерията какви са?
Кабели с букса, или като на по-старите с пластинки?
Колко са изводите ѝ , 3-4?
Lutchezar - специалист
В руските автомобилни форуми, особено в drive2.ru е пълно с готови решения. Ако дадеш точния модел на таблета ще ти потърся теми с аналогично или подобно свързване.
Някой имат проблеми с пиковите токове при старт на двигателя, ползват се различни схемни решения, почти всички ползват програми чрез които таблетът минава в спящ режим за да тръгва по бързо при нужда, повечето оставят батерията, но всеки случай е индивидуален.
Последна промяна от Lutchezar на пон сеп 14, 2020 11:37 pm, променено общо 1 път.
ben84 - специалист
Ползвай си го с батерията и зарядното. Играл съм го.
pakumba - специалист
Здравейте, таблета е Леново там М7. Идеята я взех точно от руски сайтове. Самия таблет съм пробвал да му изключа батерията от платката и да го вържа на режим зареждане и не потегля. Проверявам по модела на таблета каква е батерията и изглежда с три писти:
https://www.batteryupgrade.co.uk/shopBr ... gL8UvD_BwE

Тема "Преработка на таблет да работи без батерия" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: