От мобилни телефони до цифрови камери
Здравейте Колеги ,
Имам нужда от следната помощ . Ако някой е имал подобен проблем, моля да се отзове . Имам познания по електроника ,но не съм си имал работа с телевизори. Правил съм 2-3 ,но бяха с леки дефекти и не го смятам за ремонти .

Става въпрос за 30г телевизор JVC C21-T1 . Телевизора работи ,но при включване вече излиза само зелен цвят на екрана .Платката ,която се включва отзад на кинескопа е изрядна .При замерване на катода на кинескопа за зеления цвят имам 40волта напрежение ,на останалите син и червен цвят напреженията са 170 волта . Първо си помислих ,че е някой от транзисторите за зеления цвят (управлението) ,но те са изрядни . При размяна на кабелите от ТА8659AN - пиновете 41(червен изход) и 42(зелен изход ) ,цвета вече е червен на кинескопа и от тук си правя изводите ,че проблема е в електрониката около или в ТА8659AN . С телевизори нямам опит и моля за насоки .
FM STEREO - специалист
Провери транзисторите на видеоусилвателите на синия и червения цвят, ако са изправни проблема е в интеграланата схема, кондензаторите в схемата също трябва да се проверят, не е лошо да се проверят емисиите на трите катода на кинескопа:

Иска си сервиз!

Тема "зелен екран на ТВ JVC C21-T1" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: