От мобилни телефони до цифрови камери
Chefo77 - майстор
Пичове, дайте идея защо може да се включва сам телевизорът. LG 55UK6200PLA.
Дистанционното включване през Bluetooth и WiFi - от менюто - са изключени. Като си лягаме, го изключвам - но понякога малко след това се включва сам. Изключено е да е от съсед, първо защото съм в къща и второ - защото никога не се изключвал по време на работа.

Някой идея защо или поне дали мога да направя нещо?
addicted - специалист
HDMI CEC от приемник?
Chefo77 - майстор
Това не го разбрах...
Имаме приемник, но първо той се включва със сигнала от бутона за телевизора (като включа телевизора, приемника стартира, но обратното не става) и второ - правило го е и преди да сменим приемника. Преди бяхме на Булсатком, сега сме с IP TV от Мсат, по лан кабел.
addicted - специалист
HDMI поддържа функцията CEC, при включване на телевизора да включва и приемник на оператор, и обратното. Доколкото знам стандарта не е съвсем изчистен, и понякога се получават грешки, както при мен(предполагам и при вас). Всеки път като изключва телевизора се включва сам след няколко секунди, защото приемника решава да го пусне. Вижте имате ли настройки за HDMI-CEC и ги пощракайте тях. При по старите LG-та се наричаше Symplink менюто. Вижте и в приемника ако има такъв.
Chefo77 - майстор
На приемника съм ровил из менютата, няма настройки за включване ... но пак ще го преровя. Но ако има и е включена, би трябвало като включа приемника, да се включва и телевизора, а това не става. А ако приемникът се е изключил сам заради неактивност по дистанционното му, телевизорът първо си остава включен и второ - дори и при изключване и включване на телевизора, приемникът остава заспал, иска отделно включване. И още нещо - включването на приемника мога да го управлявам през телевизора, но само през дистанционното му, през бутона на самия телевизор, мога да включа само него... Шантаво обяснение :D :D
По-горе написах, че съм изключил от менюто на телевизора да се управлява през WiFi и през Bluetooth, не намирам за включване през HDMI.
addicted - специалист
Изключете всичко свързано с HDMI CEC и Simplink и вижте дали ще продължи проблема. Доколкото на мен ми е известно не е съвсем исчостен стандарта, затова и се нарича по различен начин при отделните производители, при едните Simplink, про другите Bravia sync, при третите незнам си как... и от там идват проблемите. Но щом през телевизора можете да събудите приемника значи нещо такова все пак работи.
fbr - майстор
Ако има функция в менюто за забрана на бутоните за ръчно управление на телевизора, може да пробваш да го активираш.
Chefo77 - майстор
Намерих HDMI CEC в менюто на приемника, и двете функции (power on/off) са активни. Намерих го и в менюто на телевизора - свързани са. Но пак казвам - от приемника не мога да включа телевизора, нито да го изключа - само от дистанционното на телевизора. И това го е правило и преди да взема този приемник, стария нямаше опция да се включва с телевизора, стоеше си 24/7 включен - а пак ми се е включвал телевизора. Затова търся проблема в него...
Lutchezar - майстор
Колко устройства има включени по HDMI?
Самите кабели са няколко стандарта, може ли някой от тях да е стар?
Пробвал ли си с други кабели или да ги сменяш към различните устройства?
Телевизора като се самовключи в какъв режим е?
Това в случай че се дълбае в посока включване от външен източник.
Chefo77 - майстор
Само 1 - приемникът.
Кабелът е чисто нов, този с приемника.
Включва се все едно натискам бутона за включване, директно на HDMI канала.

Тема "Телевизорът се включва сам" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: