От мобилни телефони до цифрови камери
kozl - майстор
Случаят е такъв:
Понякога се пуска и спира с дистанционното безпроблемно. Включва, изключва от дистанционното. Друг път не иска да се включи от дистанционното или пък ако е включен изключва се за около секунда, две от дистанционното и пак се включва и не може да се спре от дистанционното, защото след малко сам се пуска. И от стендбай сам се включва понякога след наколко часов престой.
От тъч бутоните няма проблем с включване и изключване. Пробвах дистанционното на друг Самсунг и там работи добре. Пробвах с дистанционното от другия Самсунг при бъгната обстановка и не се оправя положението. Иначе като тръгне няма проблеми с у-ние през дистанционното по другите функции. Прекъсването на захранването от щепсела премахва бъга, но не всеки път и не е ясно за колко време.
Съмнението ми е в приемника в телевизора.

Някой ако е имал такава ситуация и се е справил, моля да пише съвети.

А да рових, рових в нета и не можах да изровя схема.
kr1100 - майстор
kozl ОФФ по магазините има нови ТВ огледай се ослушай се и скачай.
A по темата имах подобен слъчай с 1 LG -2009 набор. Накрая запъна на последния канал, който се гледа и ниакви регулировки / нито за смяна на канали, нито усилване на звука, контраст и т.н. / Където запъна там си остана/ Взех нов.
Има верпятност от скапани кондензатори в захранването , ама ..
Очень красиво когда делают ремонт в бело-серых тонах, покупают домой декоративный камин, потом сверху вещают вот такой телевизор и по бокам какие-то картины, как при меры либо написанные современенниками, либо репродукции известных картин известных художников, как к примеру https://walldeco.ua/kartiny-velikie-hudozhniki. Очень рекомендую
fbr - майстор
съб фев 04, 2023 11:08 amkozl написа:

От тъч бутоните няма проблем с включване и изключване.
По-вероятно имаш проблем с ликажен бутон на местното управление, ама трябва да се отвори, за да се види, дали ще може да работи за проба без бутоните.
hidrazin - майстор
съб фев 04, 2023 11:08 amkozl написа:
От тъч бутоните няма проблем с включване и изключване.
Недей лежа на тая кълка.
При описаните симптоми е много вероятно да е от там - хлебарки и сра'е... :-D
Изключи бутоните от панела и пак пробвай.
:partyman:
kozl - майстор
Има промяна в ситуацията. Вчера изместих по дъртия 26" Самсунг, но работещ до сега безпроблемнно, от кухнята в стаята нй майка ми, където беше проблемният Самунг.
Не знам от раздрусването по преместването ли, но проблемният Самунг съвсем отказа да включва. От дистанционното никва реакция, от тъч модула се опитва нещо си, защото светодиода примигва след пипане по тъч панела и така зацикля докато не издърпам щепсела. Може би съм разместил хлебарките вътре :-D
То без майтап, но услужливи роднини дадоха едно кинескопно, пенсионерско (Гол и Стар) TV назаем, но без дистанционно, а на панела имаше само смяна на запаметени програми и у-ни сила на звука, та мечешка услуга стана :lol:
Но измъкнах от гардероба дъртото Сони три тона #-o и реших да се пробвам да го отремонтирам. Последно беше сгънал образа по вертикала, но сега изобщо картина не се появи. Вчера само успях да го разглобя и почистя, че да му се видат елементите.
И сега Самунга в застой. Ще се консултирам в сервиз за цена за ремонт и за прекъсване на включване на тунера, че вече няма нужда от него и само пречи на майка ми като се опитва да си гърси програми от него.

Намерих тука във форума тема като за Сонито и се измествам там да споделям резултати.
ESPACE - майстор
Прочети по-горе кво те посъветава Хидразина и зарежи тия кинескопни кубчета до някой контейнер.
DMN - майстор
kozl написа:
Не знам от раздрусването по преместването ли, но проблемният Самунг съвсем отказа да включва. От дистанционното никва реакция, от тъч модула се опитва нещо си, защото светодиода примигва след пипане по тъч панела и така зацикля докато не издърпам щепсела.
Ако не е от тъча, на мен ми мирише нещо по захранването да е, като баналните електролитни кондензатори тук-там :-D .
Колко е годишен телевизорът?
:partyman:
ESPACE - майстор
Къде 15 лазарника ще да е.

Тема "Samsung LE32A656A1FXXH бъгва се on и off от дистанционното" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: