• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
goran67 - специалист
https://www.hifigalleri.dk/fotoalbum/di ... or_hpb_204
Приятели, на този усилвател какви са:

- клема CON (предполагам е масата?)
- клема B+ (мисля плюс от акумулатора?)
- клема V + (може би REM?)

А ако е REM, там се подава + за включване на усилвателя ли?
Досега не съм ползвал автомоб. усилватели. Даже този искам да го ползвам в гаража си.
MamaMy - майстор
Не знам за какво мислиш да го ползваш точно този усилвател, но ще ти препоръчам съвсем друг за гаража. Кажи първо какво гониш. Суббуфер ли ще храниш и каква мощност те устройва. В момента озвучавам един сервиз (гараж) със цифров усилвател уж 2х30. Вътре става доста шумно още в средата на усилването. Качеството е прилично до добро със ясно изразен бас и високи. Шумът е пренебрежимо малък на фона на качеството от масовото МР3. Захранвам го с адаптер от лаптоп. Става почти всякакъв. Цената му е цели 90ст.


Изображение
goran67 - специалист
Обяснявам: ще захранвам две колонки от по 10 W. Доскоро бях с едно китайче авторадио с aux, карта, флашка, обаче без да искам обърнах полюсите и крайното му стъпалце изгърмя. Поръчал съм от Алито нужния интеграл, ама междувременно се сетих за този усилвател, който ми се търкаля от години. Мислех да го свържа към източник като телефон, например. Има входове и за малки мощности. Обаче понеже е много стар, не намирам какви са означенията. Имах предположения.
Lutchezar - майстор
Този усилвател иска 100-120 вата захранване поне. Всичко си има написано на снимките.
goran67 - специалист
Имам акумулатор. Ама въпроса ми беше друг.
MamaMy - майстор
Щом ще го храниш от телефон, ето ти един Блутут вход.
Аз специално го захранвам с DC-DC конвертор. Всичко е стотинки.

Цифровия усилвател който ти препоръчвам има няколко много големи предимства. Първо има много малка собствена консумация. Второ изобщо не грее. За моя изненада този смешен радиатор му е свръх достатъчен. Последното е, че може да замени директно стъпалото на изгорелия касетофон. Размера му е доста малък и може да го мушнеш спокойно в старата коруба. Блутута може да го монтираш на мястото на предусилвателя за главата като го захраниш вместо мотора. Когато искаш да активираш блутута мушкаш някаква касета в механиката и тръгва.
goran67 - специалист
Благодаря ти, идеите ти ми харесват.
Иначе имам блутут. Пак е такава джаджа, но с жак, пригоден за 3.5 мм вход на аукса.
Моето радио не е с механика. От новите ресийвъри е, кауфландски евтин вариант.
Платката усилвател наистина може да се вкара, обаче предния панел и входовете няма вече да работят.
Което не е голяма загуба.
MamaMy - майстор
Направи ги да работят. Платката на усилвателя се връзва на мястото на изгорелия интеграл. Така всичко друго си работи. Ти имаш Блутут предавател. Аз ти показвам приемник. Ти предавател си имаш в телефона. Така отпада нуждата да ръчкаш кабели постоянно. Пазиш си буксите на телефона и не на последно място, можеш да завреш касетофона на всякакво трудно достъпно място. Нямаш необходимост да го пипаш или да ти се пречка. :partyman:
goran67 - специалист
Не, не, приятелю,
и моето е приемник. Само че се свързва външно, в AUX входа на ресийвъра (касетофона).
MamaMy - майстор
Значи е същото, но има запоени кабели и жак. Моето е гола платка с размера на 1лев. Заедно с конвертора са 1/4 кутийка от тик-так. Все още съм ги нахвърлял върху едно списание и се чудя дали да ги вграждам в нещо. В същото време ми се иска да мога лесно да откачам колоните и входа. Случва се да ми идва за ремонт и аудио техника и трябва да мога да ползвам усилвателя и колоните като тестови.
  • 1
  • 2

Тема "Усилвател за кола Monacor hpb 204" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: