• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
От мобилни телефони до цифрови камери
gogo7777 - майстор
вт дек 31, 2024 6:50 amivanovbg написа:
Би трябвало и тока и напрежението дето сега отчита уреда да са правилни.
И аз така си мисля, но въобще не съм сигурен. За мен няма значение. Ошлайфан съм и преценявам само като видя как напластява ваната. Площта на детайлите определям на око.
С йоните сме приятели и се разбираме отлично :-D
kabel96 - специалист
вт дек 31, 2024 9:52 amgogo7777 написа:
На кратко....

Различните електролити работят с различен ток. Пулсиращия е за вани за дебело медно напластяване до 5мм, където се гони пластична структура на отложения метал. Също така спомага за по-бавното пасивиране на анодите. За тези електролити е важно количеството свободни йони, проводимостта на електролита както вида на анодите (анодна, катодна или фосфорна мед).

Изгладеното напрежение и ток са за електролити за покрития до 10 микрона. Там целта е твърдо отлагане на метала, износоустойчивост и лесно за полиране. Електролитите са по-сложни с добавки на бляскообразуватели, антипасивиращи, умокрящи агенти, регулатори на ПХ и др. Анодите(където са необходими) трябва да са валцовани.

Има захранвания с реверсиране на тока и такива с асинхронен променлив ток. Не се използват вече, поне аз не ги ползвам.

:drinkers:
Здравей,имаш ли някаква литература по въпроса по подробна да почетем малко.
gogo7777 - майстор
Имам в електронен вариянт, но не е при мен. При мен имам само справочник и лични записки. Потърси при руснаците, имат доста теория за сметка на електролитите. Почти нямат работещ добре такъв, но пък обясняват подробно.
:drinkers:
gogo7777 - майстор
Ето тук има доста четива. Първата книга е подробна. Сваляй и чети :)

https://www.studmed.ru/azhogin-ffbelenk ... 9c7be.html
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15

Тема "Цифров волт/ампер метър" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: