От мобилни телефони до цифрови камери
gogo7777 - майстор
50А може би няма да се стигнат никога. Сега рядко достигам до 30А, но ще правя друга вана с по-голям обем за хромиране. За това ми трябва и ново по-мощно захранване.
batkoce - специалист
Сега видях за Г-образните планки.
Значи става работата. Въпреки всичко не прекалявай с изтъняването на кабелите, защото захранването "ще види зор", а щом то види зор, значи и електромерът "ще види зор" :) Всички връзки трябва да са много надеждни. Първоначално проверявай дали захранването не загрява прекалено. Възможно е оригинално да е работило в обем, който се вентилира...

Схемата:

Прикачен файл

Товар.JPG
Товар.JPG (80.63 KиБ) Видяна 258 пъти
hidrazin - майстор
ср яну 08, 2025 1:21 pmgogo7777 написа:
50А може би няма да се стигнат никога.
Е аз тези неща няма как да ги отгатна...
Имай едно на ум че това 40+ годишно захранване мое и да не откара много.
Има читави захранвания 7,5V 40A като отвън има тример с който можеш да регулираш напрежението от 6V до 9V
RSP-320-7.5
В България цената е почти същата и ще имаш 3 години гаранция - ЦЪЪЪК
А старото като гръмне, ще ти го откупя че ми е интересно какво и как са творили ония по онова време. :-D

Прикачен файл:
Захранване.jpg

:partyman:
gogo7777 - майстор
ср яну 08, 2025 1:41 pmbatkoce написа:
Сега видях за Г-образните планки.
Значи става работата. Въпреки всичко не прекалявай с изтъняването на кабелите, защото захранването "ще види зор", а щом то види зор, значи и електромерът "ще види зор" :) Всички връзки трябва да са много надеждни. Първоначално проверявай дали захранването не загрява прекалено. Възможно е оригинално да е работило в обем, който се вентилира...

Схемата:
Благодаря,
Аз не държа да слагам тънки кабели. Просто питах за оптималните такива. Ще туря 10 квадрата.
:drinkers:

Тема "Импулсно захранване-кабели" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: