От мобилни телефони до цифрови камери
Здравейте,

Трябва ми модул за зареждане на батерия 24V, който има общ вход и изход. Повечето, които намирам имат отделен вход и изход за товар.

Искам да си направя собственоръчна батерия HÖRMANN HNA OUTDOOR 436522 emergency battery, защото оригиналната струва 250 евро..
DundyTheCroc - майстор
Доколкото виждам оригиналната батерия е оловна на 24 волта, 2.3 амперчаса, две последователно вързани на 12 волта със съответния капацитет и батерията е готова.
ср яну 08, 2025 4:24 pmDundyTheCroc написа:
Доколкото виждам оригиналната батерия е оловна на 24 волта, 2.3 амперчаса, две последователно вързани на 12 волта със съответния капацитет и батерията е готова.
Toва за съжаление не е достатъчно, защото в модула има платка с някаква електроника. Не са само батерии. Тази платка се грижи за зареждането на батерията и подаване на напрежение ,когато падне захранването. Именно за това ми трябва модул за зареждане на батерии.
hidrazin - майстор
Че какво и не твоята платка в батерията?
:partyman:
kozl - майстор
А дали изобщо adyulgerov има такава :?
Не мисля, че контролната платка на мотора има функция за зареждане на батерия.
Прикачвам скриншот от документацията на модула с батериите. Вижда се, че има платка, също има описание как да се сменят батериите и как се включват към платката. Така че има! И тя, според мен, има функция за зарежда батериите.

Прикачен файл

screenshot .jpg
brum - майстор
Не е много ясно какво искаш...

За тая батерия дето си я писал по-горе има следната информация от производителят:
Emergency power supply for bridging in the event of voltage failure up to 18 hours and 5 gate cycles maximum. Attachment to the motorization or to the garage ceiling
Трябва ти аварийно захранване за гаражна врата ли? Какво искаш да е изходното напрежение и какво да е входното?
kozl - майстор
Подобно с бариера на Бенинка.
Предложиха платка с 2 акумулатора по 12V на двойно по ниска цена.
Обаче връзката към управляващата платка не е с 2 проводника.
При Хьормана вероятно системата е като при захранванията със захранващо напрежение +15% над акумулаторното (12 / 24V), а е въможно и по сложна да е схемата на платката :?
Друг вариант е да се ползва UPS при ел.таблото откъдето се захранва Хьорман системата, предполагам врата.
ESPACE - майстор
ср яну 08, 2025 4:06 pmadyulgerov написа:
Здравейте,

Трябва ми модул за зареждане на батерия 24V, който има общ вход и изход. Повечето, които намирам имат отделен вход и изход за товар.

Искам да си направя собственоръчна батерия HÖRMANN HNA OUTDOOR 436522 emergency battery, защото оригиналната струва 250 евро..
С какви елементи мислиш да я правиш тази батерия?
Какво напрежение се подава КЪМ тази батерия, когато има ток?
чет яну 09, 2025 11:36 amESPACE написа:
ср яну 08, 2025 4:06 pmadyulgerov написа:
Здравейте,

С какви елементи мислиш да я правиш тази батерия?
Какво напрежение се подава КЪМ тази батерия, когато има ток?
Батерията няма да я правя - ще я купя стандартна :)
Трябва да и направя електрониката за зареждането (защита от разряд, презареждане, статут и т.н. - стандартна зареждачка), която да се включа към Hormann контролера за вратата . Затова ми трябва модул за зареждане на батерия 24V, който има общ вход и изход. Не знам как по-добре да го обясня :)
24v се ще подава от Hormann контролера и на същите клеми ще трябва да се връща 24v от батерията oт този модул.
Последна промяна от adyulgerov на пет яну 10, 2025 3:19 pm, променено общо 1 път.

Тема "Модул за зареждане на батерия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: