От мобилни телефони до цифрови камери
mower - напреднал
Благодаря много на всички, които се включиха по темата ! Бяхте ми много полезни момчета :prayer:
kozl - майстор
Или клапите не прилягат добре и не уплътняват или има пропуск по въздуховодите.
mower - напреднал
Не знам къде точно е проблема,но букално усещам струята в лицето си от комшийския аспиратор когато си завра носа в в нашия аспиратор.И това при 5 клапи...необяснимо е за мен ! Връзките между въздуховодите са облепени с алуминиево тиксо,не е там проблема,защото както вече казах въздушната струя се връща през аспиратора и мирише от него,а не от шкафовете където са въздуховодите.
Ал_ - специалист
Е, обзалагам се, че твоята струя пък влиза в нечий друг апартамент.
Ел.клапи ако гледаш - от китайците, че тук ги продават същите, но умножени по 4-5
gogo7777 - майстор
чет яну 23, 2025 7:42 pmАл_ написа:
Е, обзалагам се, че твоята струя пък влиза в нечий друг апартамент.
И така чрез вентилатори и тръби аромата на шкембе чорба стига до Марс. Марсианци са в шок.....но ще отведат аромата към Венера с вентилатор......и те така :)
mrsch66 - специалист
Той сигурно и комшията има като твоя 750 кубика и ако са ви отворени прозорците и ги пуснете ще се напука мазилката на куминните тела, и още 5 клапи да сложиш голямото налягане все ще намери от къде да мине.
kozl - майстор
чет яну 23, 2025 6:43 pmmower написа:
Не знам къде точно е проблема,но букално усещам струята в лицето си от комшийския аспиратор когато си завра носа в в нашия аспиратор.И това при 5 клапи...необяснимо е за мен ! Връзките между въздуховодите са облепени с алуминиево тиксо,не е там проблема,защото както вече казах въздушната струя се връща през аспиратора и мирише от него,а не от шкафовете където са въздуховодите.
Значи клапите или са залепнали или некачествени.
Сина си избра аспиратор Горение и се получи същото - да получава комшийски миризми.
Тогава обстойно разгледах оригиналната клапа и се оказа негодна за такава. Добавих само още една, която обаче избирах доста време от предлаганите на пазара и комшийските миризми спряха.
Ако нямаш пропуски по въздуховода използвай това, което ти предложиха за електрическа клапа.
Недостатъка на пружинните и гравитачни клапи е, че силата която ги затваря е слаба и наслояване на мазнини и прах може да компрометира клапите, докато електрическата клапа силата е в пъти по-голяма.
mower - напреднал
Здравейте. В крайна сметка се отказах от проекта с вентилатора и по скоро ще се насоча към тази ел.клапа https://comfortsmarthome.com/product/av ... bsorbator/

Преди това ми се иска обаче да си пробвам късмета с клапа от този тип https://www.aliexpress.com/item/1005007 ... ry_from%3A

Някой дали е ползвал такава?
Ал_ - специалист
Е...стигнал си до китайците все пак. Сега огледай и какви ел. клапи имат :partyman:

Тема "Преобразуване 12 V DC към 12 V AC" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: