Software и Hardware за GSM и мобилни у-ва
MamaMy - майстор
Дори и добре да работят, всички у-ва които не поддържат 4GLTE ще бъдат спрени от поддръжка https://www.a1.bg/3gc.
Преди 3 години в Америка, сега и у нас. Бият самара за да се сети магарето. Старите ми телефони с бутони които седяха за дълбока резерва загубиха едновременно покритие извън града още преди седмици. Нищо, че някои от тях са буквално на минути разговор и са чисто нови няма как да ги ползвам навън. Най-смешното е, че няколко седмици преди това се карах с техниците и им доказвах, че точно тази клетка поддържа 10-тина различни като възраст телефони, а нов 5G няма покритие. Трябваше им 1 месец да открият къде е проблема, а сега ме уведомяват, че ми спират всички резерви щото видите ли така било по света в Германия и Чехия. :snakeman: :goodman:
vladtod - специалист
В наше село едвам закачам 2G в кьошето на 3дек. двор , за 4G трябва да ида на 2км, съсипаха и комуникациите да ева.
Andri01 - майстор
Аз и за това си търся GSM с шайба!! Те работели и с 10G мрежа. :?
zz_stefanov - майстор
Ми ако махнат 2G апаратурата и аз ще имам проблем с повикванията. До сега ги получавах, но си водех разговорите навън по слабо 3-4G.
Упорито приказват, че са си завършили мрежата и има пълно покритие. Добре, че имаме читав нет и приказваме по него.
vladtod - специалист
В този ред някой ползвал ли е 3.5мм антена за смартфон
BGN 3.04 23%OFF | Mobile Phone Signal Strength Booster Antenna 3.5mm Jack External Antenna Signal Outdoor Booster Wireless TV Sticks For GPS Phone
https://a.aliexpress.com/_mPIcTqi
Дали има ефект?
sstefanov - майстор
Това е нелепо! Антена през слушалките...
Едно време имаше телефони със специален куплунг за външна антена. Даже имам такава.
big_dragon - специалист
Нескопосан превод:
Как да слушате FM радио с приемник
Ето първото нещо, което трябва да знаете за слушането на FM радио на вашия телефон с Android: ако искате да използвате телефона си, за да слушате FM радио с помощта на вградения приемник, ще трябва да използвате слушалки, за да го направите. Това означава, че ще трябва да държите чифт слушалки под ръка, за да слушате правилно радиото. Въпреки че телефонът ви има вграден FM радио рецептор в тялото на вашето устройство, няма да намерите включена антена, както всички радиостанции се нуждаят. Липсата на антена означава, че трябва да се използва нещо, за да се приеме правилно сигналът, който се излъчва от станции във вашия район, и там влизат слушалките ви. Проводникът със слушалките се използва за тази антена и без слушалки, няма да можете да получите сигнал.
MamaMy - майстор
Антената в слушалките е само за радиото. Като погледнете жака на слушалките сами ще видите разликата от обикновения жак. Този има един контактен пръстен в повече.
MamaMy - майстор
Антената е между него и някой от другите активни. Между него и масата (общия) е микрофона.

Тема "Забравете старите си телефони" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: