• 1
  • 2
Software и Hardware за GSM и мобилни у-ва
Киррил - специалист
Старият телефон ми се скапа и не реагира въобще на всякакво въздействие върху него по всякакъв възможен начин в домашни условия.... и купих нов - Honor 90.
На старият никога не съм правил ъпдейти.
Новият постоянно ми иска влизане в Гугъл, но аз не се давам - изключих интернета.
От няколко дена постоянно ми иска да инсталира някакви нови актуализации.
Въпросът е - след като в него вече имам телефонни номера които не са вкарани в сим картата, а са в паметта му, и нямам включване/свързване с Гугъл/интернет, където Гугъл да запомня с кой съм говорил, колко минути и може би какво съм говорил с него, какви сайтове съм посещавал... то при инсталацията на актуализациите, изтрива ли се автоматично паметта на телефона или всичко си остава както е било преди това?
Строго ли е задължително инсталацията на актуализациите?
Chefo77 - майстор
Всичко си остава същото, само надгражда.
Киррил - специалист
Благодаря.
Разправят ми, че новите телефони записват всичко в Гугъл място като външна памет и после след инсталацията възстановявали информацията от там, но след като моят няма връзка с него нямало от къде да се върне.
Явно не са запознати и това не е вярно.
Благодаря.
Chefo77 - майстор
Ти по принцип няма как да направиш ъпдейт без да има интернет, откъде ще се вземе ъпдейта? :)
MamaMy - майстор
Преди 2-3 години след ъпдейт телефона каза, че СД картата не се чете и предложи да я поправи. След един час ровичкане каза "Готово" и я форматира. Като тръгнах да отварям контакти и няма никой. Захапах се за гъза. Имах стар архив, но се върнах 6 месеца и загубих доста информация и време да ги възстановявам. Миналата седмица смених телефона и синхронизирах през облака. Все още някой неща не са добре. Андроида е направил автоматично почистване както ми изписа и почисти 30-тина телефона. :lol:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
вт мар 19, 2024 12:17 amMamaMy написа:
...направил автоматично почистване както ми изписа и почисти 30-тина телефона. :lol:
МКМ , а аз се чудя що ми няма някои номера!!!
И защо го правят?
Chefo77 - майстор
Ужас :(
Никога не съм имал подобни терзания, нито с Android, нито с iOs. Късмет съм имал явно. Показвало ли е, че има дублирани контакти, но чак да ги трие не е било. Но пък на мен всичкото контакт ми е настроено да записва в SIM картата, на облака и в телефона има копия.
MamaMy - майстор
Няма как да записвам само в сима. Аз записвам по няколко телефона, адреси и пощи защото телефона ми е и служебен. Имам над 600 абоната. Изтритите номера не са били дублирани със сигурност. Изтрил ми е както абонати изцяло така и само отделни телефони. Показа ми ги за момент и докато разбера какво прави ги забърса. Казвам ви го за да имате едно на ум когато използвате клониране на телефона. Интересното е, че ми е прехвърлило всички допълнителни апликации като ги е обновило за "новия" андроид. Някой неща са станали супер добре. Дори будилниците ми е изкопирало, но мелодиите не. И типично за всички програмисти в "новия" андроид доста неща са поправени, но и съответно нови са скапани. :?
Киррил - специалист
Явно нещата не са толкова елементарни и еднозначни.
За актуализациите ясно - някой път е без проблем... друг път с проблем от различно естество.
Опитах се превантивно да прехвърля номерата от телефона в СИМ картата, но се оказва, че "HONOR 90" няма подобна опция, дори да записва номерата директно в СИМ. Къде ли не я търсих и я няма никъде. Шибана работа. Сега се чудя как да се застрахован от проблем при актуализация, да не ми изчезнат тези в паметта.

п.с.
Моля ако някой има телефон HONOR да се обади да го питам за някой опции.
Lutchezar - майстор
Има външни програми които правят архив и копират номерата от и на Sim. Конкретно с този модел не съм пробвал. Всъщност, от повече от 10 години Андроид пази копие на контактите в Гугъл акаунта, и при смяна на телефона ги връща оттам. По-смислено е да си копираш контактите от Сим в гугъл акаунта отколкото обратното. Така или иначе знаят вече всичко за теб и навиците ти.
Отдавна има телефони които не ползват номерата от Сим картата, очаквам в бъдеще всички да станат такива.
  • 1
  • 2

Тема "Ъпдейтите при инсталиране трият ли паметта на GSM ?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: