• 1
  • 2
Software и Hardware за GSM и мобилни у-ва
inspo - майстор
В колата имам мултимедия със gps и интернет.
Въпроса е с кое приложение мога да и следя местоположението.
Както когато е онлайн така и офлайн( да показва последното известно местоположение)
С find my phone на гугъл не става защото намира устройството само ако е онлайн.
Също така трябва приложението да се стартира автоматично на заден план след подаване на контакт.
Някой ако ползва нещо подобно да сподели.
ivanovbg - майстор
Какво ти пречи да пъхнеш един стар телефон да стои на подзаряд?
inspo - майстор
съб дек 21, 2024 7:17 pmMamaMy написа:
Трябва ти GPS тракер.
Тракерите ги знам, но за целта ще ми трябва втора сим карта, а вече имам такава в мултимедията.
съб дек 21, 2024 7:33 pmivanovbg написа:
Какво ти пречи да пъхнеш един стар телефон да стои на подзаряд?
Имах телефон работещ като хотспот, батерията му се беше подула предполагам пред запалване...
MamaMy - майстор
Има тракери без сим карти. Те си работят директно със сателит, но по какъв канал връщат координатите не ми е известно. Потърси, но като се замисля това е най-евтиния вариант. Сим карта за 3,5лв и си ти. Това е по-тънко от таксата на месец.
Krass - майстор
Защо в тая държава няма нито един оператор, който предлага предплатени SIM карти за GPS tracker и да са активни за срок повече от месец :x
brum - майстор
Имаше. Моята беше така. Ама са ми сменили едностранно условията на договора. И къде 100лв натрупан лимит ми ги бяха взели, щото били валидни за определен период по новите условия. Година след смяната на условията разбрах...

А за колата - най-вероятно мултимедията спира като изключиш двигателят. Като спре мултимедията няма как да праща информация къде се намира. Ако чакаш това да те спаси от кражба - ще почакаш :) . Джамбазите са умни. Това най-много да ти помогне да се сетиш къде си я паркирал ако не помниш.

Иначе това което можеш да ползваш е google maps location sharing. Ако мултимедията има отделен google account ще може да си споделя location-а докато работи. Пък вече дали ще се пуска като подадеш контакт ще си го нагласиш сам.
hidrazin - майстор
пон апр 07, 2025 3:02 pmKrass написа:
Защо в тая държава няма нито един оператор, който предлага предплатени SIM карти за GPS tracker и да са активни за срок повече от месец :x
Ми ... за да плащаш редовно бре. Абе ти в кой свят живееш?
Трябва да те знаят кой си, къде си, какво правиш ... Затова премахнаха анонимните предплатени карти дето можеше да купиш от будка за вестници и активна докато има с'тинки в нея.
Трябва да те вържат с договор който да им гарантира неотменни и прогнозируеми печалби/приходи.
И не им дреме дали използваш или не. Опитват се (и успяват) договорете им да са като с природния газ.
"Купи и вземи" - купуваш на "зелено" определено количество. Ако вземеш по-малко, плащаш като за цялото количество.
Член 6-ти - да си го взел...
И за к'ъв ти е тоя GPS тракер? То няма нещо което да си заслужава следенето... :?
пон апр 07, 2025 6:03 pmbrum написа:
Имаше. Моята беше така. Ама са ми сменили едностранно условията на договора. И къде 100лв натрупан лимит ми ги бяха взели, щото били валидни за определен период по новите условия. Година след смяната на условията разбрах...
Аналогично изгорях. Карта Прима подарък от оператор която години наред зареждах за да я държа активна.
Ама при мен се бяха събрали близо 180-200 кинта.
Не ме е чак толкова яд за кинтите - номера беше готин.
Разбрах 1-2 месеца след промяна на условията и крайния срок.
Гадното е че не само губиш някакви пари (а можеше да ти ги прехвърлят към сметка като депозит, след доказване на собственост де).
Гадното е че не нямаш вариант за запазване на номера. Абе безконтролни монополисти.
:partyman:
Krass - майстор
пон апр 07, 2025 6:03 pmbrum написа:

А за колата - най-вероятно мултимедията спира като изключиш двигателят. Като спре мултимедията няма как да праща информация къде се намира. Ако чакаш това да те спаси от кражба - ще почакаш :) . Джамбазите са умни. Това най-много да ти помогне да се сетиш къде си я паркирал ако не помниш.

Иначе това което можеш да ползваш е google maps location sharing. Ако мултимедията има отделен google account ще може да си споделя location-а докато работи. Пък вече дали ще се пуска като подадеш контакт ще си го нагласиш сам.
Колата ми не е с андроидска мултимедия, а тракерът ми е с батерия. А на Хидрата ще кажа, че колата ми е 4 годишна. Не е някое гурливо Volvo :lol:
brum - майстор
Тракер с батерия е удачното решение за тия цели. Въпроса е как се свързва в мрежата. Практиката е карта към мобилен оператор. Има и по-екзотични решения, но са приложими в много ограничени ситуации.

И джамбазите преди 15 години ходеха с GSM заглушители. Имаше за по 20-40 долара в DX и другите китайски сайтове за свободно поръчване. От тогава до сега е много вероятно нещата да са се променили значително в посока по-читава техника.

За 4 годишна кола си пускаш едно каско и к'вото такова.
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за проследяване на автомобил" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: