пет сеп 29, 2023 9:06 amGogoll написа:Благодарско колега - както и на всички отзовали се...ср сеп 27, 2023 3:55 pmLivermaina написа: Предполагам не е проблем да се нанесе върху гредите на тавана и стените...?Не се прави с азотна киселина.
Това първо ( Мноооого опасна е!..)
Дори и разредена.
Изриване на полвин Метър( може би и повече..!) от" пода "както ти казаха на двора в градината. После каквото и заСееш там ще
Поникне бясно... това второ.
Ако камъка е измазан,, сваляш всичко докато се покаже. (Стара тъпа тесла върши хубава работа.!) и каменар ски чукчета.
това трето
Колкото до каменната, зидария,, убеден съм че е зидана със глина (. БЕЗда съм я виждал!) ако е с вар, значи къщата е била на чорбаджия или някой Бей..
А гредите ще да са НЕ иглолистни!
Не ми се обяснява подробно.... тук!
Звъниш на лични ще помогна на драго сърце...
П п
Няма ми е за първи път.. Като мероприятие така и насоките....
Е... баси телефона,, как влезнах с друг профил от друго място не разбрах.
Grozdev трябваше да съм тук.... :
Ситуацията е следната:
Зидарията е със вар - къщата наистина е била чорбаджийска - по-късно дарена за първото килийно училище...
Гредите на гредореда наистина не са иглолистни,но доста време са били подложени на изпаренията на амоняк от животните ,колко са здрави ще разбера като стигна до този момент .
Засега на 30 сантиметра под повърхността стигнах до дюшеме (по-скоро каквото беше останало)- изнесъл съм сигурно 5-6 кубика ясли,изгнили остатъци от дюшемета ,лайна (поне изсъхнали...) и какво ли още не
Стените са на камък - зида е близо 70 см дебел и доста запазен така че се чудя с какво да напръскам навсякъде за да разкисна отложената мизерия за да се проветри поне малко до пролетта когато смятам да мисля някакъв вариант за под.
Зарекъл съм се да я реставрирам единствено и само с автентични материали от периода ,но специално за пода на първия приземен етаж не мога да измисля някакво решение - не съм любител на бетона ,но ако не измисля друго ще наливам - няма как.
Сега вече съм сигурен ,че вселената и човешката глупост са безкрайни - ако не сте виждали дам на 3 каменни стъпала от земята със резбовани врати,долапи и тавани ,прозорци със стъкла и джамал вътре - е да знаете че има...