Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
kolejancheto - напреднал
Понеже ползвам тоя климатик и за основно отопление,ви казвам че когато се размразява,под него тече поне 2-3 литра вода,която не може да се канализира в маркуч или тръба,тече си отвсякъде,и залива площ от поне 1 кв.м,страх ме е да не нацепи плочките ,язък за труда после :(
Ivo_Dinkov - специалист
Една 5 литрова туба и в нея дренажа. Може да си я скриеш в стилизирана саксия. Хем ще ти е сухо, хем ще има дестилирана вода за цветята.
kolejancheto - напреднал
Не е толкова просто.За да не замръзва климатика,не се поставя дренаж,а се отварят всички технологични отвори на тавата.В следствие на това,при размразяване/на около 2 часа при -10 градуса/,климатика бълва отвсякъде струи вода.Няма как да се съберат,затова е дилемата.
chapara - майстор
kolejancheto написа:
Не е толкова просто.За да не замръзва климатика,не се поставя дренаж,а се отварят всички технологични отвори на тавата.В следствие на това,при размразяване/на около 2 часа при -10 градуса/,климатика бълва отвсякъде струи вода.Няма как да се съберат,затова е дилемата.
Климатика на фасадата с по дълги стойки, че да е далече от стената :? :wink:
kolejancheto - напреднал
Ето снимки

Прикачен файл

5.gif

Прикачен файл

4.gif

Прикачен файл

3.jpg

Прикачен файл

2.gif

Прикачен файл

1.gif
jekasus - майстор
Махай тоя сандък от терасата.
kolejancheto - напреднал
Не може !
Обсъждаме вариант с него
jekasus - майстор
Прикачен файл:
тераса.gif
Ето ти вариант - прагче, вътре наклон към барбакана или ако имаш възможност за сифон, хидроизолация, гранитогрес пода, гранитогрес по стената над нивото на тавата на външно тяло. Другата част на терасата вече кога решиш.
Като цяло економ вариант.
kolejancheto - напреднал
Хареса ми идеята,благодаря,а и мисля ще е лесно за изпълнение
kolejancheto - напреднал
Вече направихме покрив на козирката.
Понеделник събаряме тухления парапет,и после възникват няколко въпроса.
Какви отводнителни тръби да поставя/чучури/ - от 1 цол тръба,или 32 мм пластмаса.Ще са дълги поне 60 см/за да тече видата в градината,а не на пътеките/.
Мисля да излея само борд ,а после да направя някакви парапети ,с цел да олекотя конструкцията.Трябва ли да оставя "мустаци" ,заработени в бетонния пояс,за да може евентуално после за тях да се върже парапета/ако да,колко дебели,и на какво разстояние/.
Тясната стена откъм климатика искам да я затворя за да не навява,мислите ли че параван от АЛ дограма със стъкло би било удачно,или да я зидаме?
Много питанки станаха ,дано не ви досадя :)

Тема "Спешно помагайте за тераса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: