ijs написа:Да и фугите се шпакловат с.......?Силикон става ли, а Ц200?
с......всякакви лепкави материали, само да не е гипс! Ако слагате гипс, ще трябва да го запечатате...мисля, че това е всичко!

ijs написа:Да и фугите се шпакловат с.......?Силикон става ли, а Ц200?
с......всякакви лепкави материали, само да не е гипс! Ако слагате гипс, ще трябва да го запечатате...мисля, че това е всичко!
stenmark написа:Един въпрос за прозореца който се вижда на снимка 18 с камината.Това фолксваген ли е механизма или алуминиева е дограмата.Интересувам се защото и аз имам френски прозорец доста голям и търся различни решения.Да това е фолксваген, който сам монтирах. Много е удобен за тераса и е особено лесен за отваряне от алуминиевото плъзгане. Освен това можеш да си го оставиш отворено / заради двойния механизъм/.
vladilen написа:не трябва ли да има и решетка под лицето на камерата (за студен въздух)?Оставил съм тръба, която идва отвън и излиза точно под камерата - за свеж въздух. Тръбата остана под замазката, за да не се вижда. Отделно ляво долу има отвор зад гипскартона, където ще сложа решетка и така няма да се вижда челно.
penio_penev написа:За картона - питах и ми казаха, че се слага така заради топлината отвътре, въпреки че според мен няма заначение как се слага, защото самият ГК се води пожароустойчив, а не хартията с която е опакован.Как ще се вмъкнеш вътре за да облечеш гипскартона със ватата? А за това които си написал за гипскартона помисли малко да не би някъде да грешиш.
За ватата - ще сложа задължително,просто вапрос на време.
Облицовката, която избрахме е изкуствени камъни, но се получи доста добре според мен, а и не знам какво ще им стане толкова. Това не е бутафорна стая, така че винаги ще цапаме и винаги новото ще се изхабява след време. Ще кача снимки на вече готовия ламинат и гранитогрес, за да видите как се вързаха с камъка.
Дограмата вече е чиста - нямаше кой да си играе да я облепя.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: