Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
koceto_pz - специалист
Здравейте не знам дали пускам темата на правилното място,но не можах да измисля друг раздел :).Става въпрос за следното питане,искам да си построя "помощна" или стопанска постройка(не знам дали е едно и също) в парцел в който преди 2 години си построих къща в Пазаржишко село.Постройката която съм планувал ще бъде фундамент и нагоре дървена сглобка общо 33-35кв.Питането ми е дали трябва да извървя целия документален път на къщата или за стопански постройки процедурата е по "съкратена"?Проект ще правя на 100% но чакането направо ме убива...Ще бъда благодарен ако някой е минал по този път да сподели :).
Tsilkov - майстор
Теоретично пътя е по-лек, но администрацията всячески ще с опита да те накара да го извървиш целия.
Моя съвет е да си направиш сграда като спазваш буквите на закона, но без да се занимаваш с докумнетация (все пак трябва да с уведомил устно съседите).
koceto_pz - специалист
На кантар съм..аз че ще спазя всички отстояния е ясно, комшиите ще знаят че съм документално изряден...но нещо вътрешно ме ръчка :(
Проблема е че в момента в който съм готов с парите ще имам точно 3 месеца а не съм сигурен че ще успея документално+строителството да се оправя...
Gadnyara - специалист
На практика нещо пречи ли да построите в подходящ сезон, а да вадите документи след това?
Кофти съседи, люти техници в Общината, нещо друго :?
koceto_pz - специалист
Нямам спънки от комшии но незнам дали след това няма да имам проблеми ...
Tsilkov - майстор
В България има сигурно половин милион такива постройки без документи. Да си чул някой да има проблеми?
Единствения инфарктен момент е докато строиш съседа да не викне проверка. Щом веднъж си свършил и имаш спазени отстояния/височини - мача е свирен.
Разбира се остава и това че сградата не е документирана ако искаш да я продаваш или залагаш в банка. Ама на дали за това си мислиш докато си правиш градинската барачка.
koceto_pz - специалист
Благодаря за отговорите :)

Тема "Документи за строеж на "помощна или стопанска"постройка!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: