• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
vipltd - специалист
Това по фасадите са по скоро облицовки.Първо се изгражда конструктивно сградата и после фасоните.Наред с естетическата си стойност се правят за топлоизолация.
Благодарим на колегата,че ни напомни за истинско строителство
след конфекцията ,която се строи в момента.
MADMAXMARA - напреднал
Не са никакви облицовки а чиста натурална тухлена зидария.
единак - специалист
Тези, които аз пуснах са истинска зидария. Обаче не се оформят както ти си ги дал, а се стръжат на ръка. Поне са се стъргали де. Дори и сега, ако има нещо за реставриране някъде има тук таме майстори, които се търсят, защото все още могат да стържат на ръка. Гледах едно предаване как точно става, много интересно, а и тухлите бяха от доста по-различна глина.
Повечето фасадни изпълнения, като тези, показани по-нагоре са всъщност точно двоен зид, с изолация в средата.
MADMAXMARA - напреднал
О боже какво стъргане на ръка от къде го измисли това ,глината се оформя във специални калъпи и след това се изпичат ,имаш ли си на представа колко тухли влизат във един такъв комин кой ще ги стърже на ръка . :)
единак - специалист
Приятелю, повярвай ми, не съм го измислил. Избягвам да си въобразявам или измислям неща за да подкрепя някакво мнение. Всъщност не го правя въобще. Ако не знам нещо си премълчавам, ако съм видял нещо го споделям. И не се мисля за изключително осведомен по всички въпроси, че да си позволя да поучавам.
Ти така ли правиш фасадните си зидарии? На обекта броиш тухлите, правиш им калъп, месиш глина, вадиш, сушиш, печеш, после носиш и тогава зидаш? Защото нали ти е ясно, че подобни изпълнения са много индивидулни и не можеш да си купиш готови тухли?
Ще потърся линк към предаването...
MADMAXMARA - напреднал
Наистина не можеш да си купиш готови тухли за подобни изпълнения но само тук във нещастната ни родина, а и говорехме за ръчно формовани тухли .
kaktys - напреднал
всяка уважаваща себе си фабрика може да произведе каквито тухли желаете разбира се не и в БГ.От доста време търся подобни тухли за моята къща,но не мога да намеря(или не знам къде да търся),ако някой знае да помага с инфо.
vipltd - специалист
Поканихме един собственик на 2 тухларни от чужбина като вещо лице
за реставрация на тухларна в Бургаско.Предполагам може да Ви помогне,ако сте се спряли на нещо конкретно.
  • 1
  • 2

Тема "Фасадна зидария" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: