• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Tsilkov - майстор
То "шведски стил" няма или поне в сгардите :lol:
Само глупости пишете и нищо съществено по темата. Шведки.. стилове.. за глупости се хващате. Явно е нормално явление за българските форуми...
VLADO66 - майстор
ivan.slavkov написа:
Само глупости пишете и нищо съществено по темата. Шведки.. стилове.. за глупости се хващате. Явно е нормално явление за българските форуми...
Така става като пускаш тема и се появяваш след месец :wink:
VLADO66 написа:
ivan.slavkov написа:
Така става като пускаш тема и се появяваш след месец :wink:

Едва ли е от това че се появявам след месец. За 2 дена беше залята с тъпота тази тема. Какво да кажа повече...
VLADO66 - майстор
Бяха ти предложени варианти.Аз бих гласувал за метална конструкция с покрив от ламаринобетон.За облицовка HPL панели Водотвеждането може и да се извърши в средата на къщата, но трябва да се ползват качествени воронки/HL/ и обезшумяване на водосточната тръба.Бих разчупил малко архитектурата със стрехи и засенчващи бордове.
Надявам се че написаното дотук не е глупост. :)
VLADO66 написа:
Бяха ти предложени варианти.Аз бих гласувал за метална конструкция с покрив от ламаринобетон.За облицовка HPL панели Водотвеждането може и да се извърши в средата на къщата, но трябва да се ползват качествени воронки/HL/ и обезшумяване на водосточната тръба.Бих разчупил малко архитектурата със стрехи и засенчващи бордове.
Надявам се че написаното дотук не е глупост. :)
Благодаря за което... Нямам идея да отвеждам водата по средата на къщата. Най-вероятно ще в по протежението на някоя от дългите страни или и двете. Облицовката мисля да е от импрегнирана дървена ламперия но тя не ми е толкова проблем в момента колкото основната конструкция как да бъде изпълнена. Под ламаринобетон се има предвид нещо подобно на това ли ? http://www.kfcrocks.com/uploads/posts/2 ... risha1.jpg
VLADO66 - майстор
И така може да се направи,но в случая хидрото трябва да е изключително качествено и доста скъпо като това http://maxim.bg/bg/products/index/c:%D1 ... B8/sc:epdm Идеята ми беше да се използва ламарина като оставащ кофраж с наклон,отгоре бетон,изравняваща замазка и хидроизолация.Топлоизолацията да мине под ламарината.
Вариант за изпълнение вместо горното е и с покривни термопанели с допълнителна изолация отдолу.
schuldiner - майстор
Качествено хидро - да, скъпо... що пък чак каучук?
На това чудо (снимка игнатов архитектс)
http://stroitelstvo.info/showimg.php?fi ... 990853.jpg
никакви специални материали няма. Ама бетонът е екстра. И на едната сграда покривът е затревен паркинг, на голямата не знам точно, но пак с някакви фасони... като водоскоци са уламите. Вътре е зимна градина, пак със съвсем обикновено хидро, каквото слагаме и на панелките.

ПП Забравих, на същия собственик му подменяхме каучуковата мембрана на офис-сградата. Нищо й нямаше, само дето гларусите я бяха накълвали... В Централна Северна България може да няма гларуси, ама има врани. Те също чоплят всичко, което им "свети" като органично...
  • 1
  • 2

Тема "Къща- шведски стил" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: