Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Стефан - майстор
zeifod,
Въобще не вярвай на Емо. Той по принцип дава провокиращи съвети. И не, защото е пиян, ами толкова си може човека. За това е нужно човек да е учил Съпромат, Строителни конструкции, а не само пляскане на плочки :lol: :lol: :lol:
emil_v r - майстор
Стефане , къде съм аз -къде си ти ?
. . . По съпромат съм имал три !
Ти знаеш ли на кого лепим плочки бе ?
Да ти кажа ли та да млъкнеш? :evil:
velsi - Почетен майстор
Пошегувах се, но нека това не бъде повод да оспамим темата. Аз мисля, че може да се отлее нова козирка като се захване за арматурата на плочата, но е най-добре да се види на място от конструктор и той да определи точно какви мероприятия да се извършат. Друг е въпроса дали си заслужава да се прави масивна железобетонна конструкция само за една козирка или да се мине на някакъв друг, по-олекотен вариант како вече беше предложено.
zeifod - помощник
Благодаря ви момчета

Ще сваля замазката на таван в стаичката.Ще видя как е останалата част от плочата и ще кача снимки от там.
Само че сигурно ще е след 2-3 седмици(няма да имам време преди това).

Ако е зле дали ще е възмойно да се излее втора плоча върху тази.Цялата идея с къртенето на плочата .... незнам дали въобще има такава практика :?
rendo - специалист
Колега - козирката можеш лесно да я махнеш. - това не е нужно

Тази ще издържи още доста - това което е нужно е да я шпакловаш качествено с теракол за да я запечаташ ако ще лееш нови колони ти предлагам следния метод :
Просто на съществуващите тръби завари отвсякъде парчета арматура и около вече готоата армировка - ковеш кофраж и наливаш след тва праскаш изолация и си готов
inkovsv - специалист
Възможно е да се излее.Ако се спреш на този вариант,тогава ще коментираме.
zeifod - помощник
Позабавих се с ремонтите, но всеки иска да си почине лятото :)
Та за плочата:
Реших да съборя козирката, а самата плоча да ползвам като куфраж и да излея нова плоча.
Козирката падна доста лесно, което ме убеди че наистина е трябвало да я съборя.
Сега мисля да вдигна 3 колони върху които да легне козирката и да излея нова плоча.Чудя се само тази арматура дали да я махна или да я оставя.
zeifod - помощник
2 снимки

Прикачен файл

S3700162.JPG
S3700162.JPG (146.5 KиБ) Видяна 4377 пъти

Прикачен файл

S3700171.JPG
S3700171.JPG (149.43 KиБ) Видяна 4377 пъти
failure - специалист
Здравей :) За какво ти е бетон отново :?: Освен ако не си правиш бункер. :lol:
Аз бих направил нещо по-леко например дървена конструкция +ОСБ + Битумни керемиди който да покрият и постройката.
zeifod - помощник
Това помещение долу наистина може да се каже че е бункер.Искам отгоре да си направя две стаички на мястото на бунгалото.Наистина може да е нещо дървено, но нямам много доверие на старата плоча.Затова искам да излея нова.

Прикачен файл

S3700021.JPG
S3700021.JPG (193.24 KиБ) Видяна 4352 пъти

Тема "Ремонт на стара плоча." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: