• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 46
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Caxo - специалист
Търпеливо чаках Стефчо да каже до къде е стигнал, но вече не мога да се сдържЪ :-D Хайде малко по-сериозно :partyman: :)
Stefan2000 - специалист
Е, зима е все пак. Не работя. Ще замръзне дървобетона :)
По-скоро трупам сили, хъс, и не на последно място, заделям и по някой лев. Никой не ме гони, в края на краищата. Сезона го виждам да започне някъде Март, и то с подрязване на лозите и прочистване на дръвчетата. Може и нещо да се бодне.
Ето един цитат от книгата на Георги Данаилов, който ми харесва:
"- Виж какво, бай Киро, ходихме, гледахме, много къщи ни харесаха, но твоята най ми харесва. Това е.
Бай Киро ни изгледа хитро и почти нежно каза:
- Знаеш ли оти е така Гоше? Оти ония къщи дето си ходил да гледаш са строени от зор, а моята е строена за кеф."

Благодаря ви за позитивното отношение!
Ама хайде и някой да се похвали че е тръгнал по същия път, де! :wink:
ДядоСач - помощник
Шапки долу - =D> - великолепен проект . Не се отказвай и не бързай за никъде , става както трябва . Не обичам да давам акъл за вече свършена - и то чужда- работа, но не те ли притеснява наклона на покрива . Мисля , че беше писал , че е 18 , но ми се струва по-малък или снимките лъжат . Не знам как са зимите по тоя край , сигурно си съобразил и тежестта на снега , който ще се задържа в повечко . Още веднъж - =D> .
Stefan2000 - специалист
Това е наклона. Така е иизчиляван с Архикада, а и ъгломера после показа горе-долу толкова.
То и с няколко градуса повече да е, снега пак няма да се самопочиства. Най-много керемидите да започнат да се свличат по-лесно.
Иначе за конструкцията писах. Гледам силите да се предават вертикално надолу. За билото е ясно. За междинната столица, съм разположил успоредна на нея греда, по таванния гредоред, така чер силата от отделните попове да се разпредели по-равномерно м-у повече греди.

Абе я, ето ви и скиците по които работех. Май тук не съм ги показвал. Цялата "документация" :)

Прикачен файл

ProjektHouse.rar
(328.4 KиБ) Свален 579 пъти
badves - специалист
Чакаме нови снимки.
Stefan2000 - специалист
Да, и тъкмо се връщам от обекта.
Реших все пак предната част на къщата да е с дървена обшивка.

Прикачен файл

P6090316.JPG

Прикачен файл

P6090314.JPG

Прикачен файл

P1010403.JPG

Прикачен файл

P1010376.JPG

Прикачен файл

P1010350.JPG
Stefan2000 - специалист
Фрезовам фалцове.
Шлайфам дъските колкото да се махне рошавото от биченето. Ще изчакам малко да поизпръхнат на стената, и после ще се мажат. Предното прозорче малко го умалих, та ще се наложи лека корекция отдолу.
Иначе, продължава и леенето. Почти привършва.

Прикачен файл

P6090312.JPG
badves - специалист
Браво, много истинско и красиво става. :supz:
Stefan2000 - специалист
И така, всички стени от арболит на етажа са готови, и къщата заприлича на къща, с обособени помещения, и вече е ясно са какво става дума. Остават дребни попълвания на стените под тавана, на таванния гредоред, което ще е много сръткава работа. Вероятно, ще трябва да се леята блокчета за всако място по размер, и след това да се качват.
И, подготовка за измазванете, но което в съчетание и с ел.инсталацията, ми действат малко блокиращо.

Прикачен файл

P1010395.JPG
P1010395.JPG (92.54 KиБ) Видяна 3182 пъти

Прикачен файл

P1010440.JPG

Прикачен файл

P1010397.JPG

Прикачен файл

P1010393.JPG
gechev - специалист
Браво. Станало е супер. И аз имам клиент, който сложи ТИВИТ на стените в такава къща в Троянско и даже и подова замазка, ама всички обещават снимки и като си свършат работата забравят. Точно леките бетони са най подходящи за реновация на този тип къщи. Позволи един съвет. Преди шпакловката хубаво намокри стените предварително. Ще са сухи и ще дръпнат водата от шпакловката и няма да се получи добра хидратация. Успех радвам се за теб. =D>
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 46

Тема "Реплика на стара Балканска къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: