• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 16
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
merakliq - специалист
Master_Kenobi написа:
[Имаше преди не толкова много години, на пъпа на София едно заведение "Хамбара". Подобна архитектура. Който се сеща за него, се сеща и за идеята ми. :)
:2thumbs: Много добра идея. Заведението още съществува, но колегата е от Хасково...хубаво е да се види
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ka`estwen dyrwen material wse o]e ima bez pari. Уф аман клавиатура!
Ти имаш материал, + още втора употреба....
На прима виста доразвиване. лееш две колонки в ъглите хем да хванеш да не се разплете другия зид. Позле ще ги облечеш с камъните. Ако много държитъе на чардака, може да се доразвие и да се поиграе с покрива. Може да е едноскатен, може наполовина двускатен...
Порови се в нета, порисувай
Ех размечтах се
dito - специалист
n_a написа:
... Правите изцяло стъклена предна стена....
...
Но ако предпочитате ламинат и педече вместо дърво....няма справедливоооост, няма!
Точно на модерна стъклена фасада ще подхождат повече изкуствени материали. В противния случай, ако се гони автентичност вместо модернистичност, на дървото, на което всички толкова се възхищаваме, няма да ходят френски прозорци или нещо от сорта.

Все пак никой не отговори на някои важни въпроси:
- основите
- узаконяването

Както и дали евентуална реконструкция няма да излезе по-трудна и скъпа от разглобяване и сглобяване. Подчертавам думичките за да ги разграничим от разрушаване. Казвали са ми, че старта къща на дядо ми на Балкана е била на друго място в двора преди много години и просто са я разаглобили и преместили. Става дума за двуетажна 100-годишна къща - каменна зидария, кирпич, гредоред, турски керемиди.
И нещо важно - след като чуеш всякакви мнения във форума, вземи се посъветвай със специалист. Както беше казал някой, тук можеш да чуеш страхотни експертни съвети за плочки и гипскартон, но на теб ти трябват архитект и конструктор.
Успех.
Stanislav Stefanov - специалист
- основите
- узаконяването
В интерес на истината, не бях се замислял за основите :? Но ще се проучат естествено.Ще се посъветвам и архитект ,но искам да отида при него с що годе готов план.И за узаконяването ще се интересувам. Но за сега сме на ниво проучване ,да си създадем ясен образ с какво точно се захващаме :)
bisermonov - специалист
Ето и моето мнение не съм строителен техник но къща на 100г. трябва добре да прецениш какво ще дострояваш по принцип тези къщи основите са им от камък дали ще издържат надсроика, гредите погледни ги сигурно са наядени от мушика а зада ги подмениш ми се струва невъзможно без да бутнеш стените. Да нети се наложи да правиш две къщи, допитай се до архитект или специалист успех
bolen_siderov - напреднал
dito написа:
И нещо важно - след като чуеш всякакви мнения във форума, вземи се посъветвай със специалист. Както беше казал някой, тук можеш да чуеш страхотни експертни съвети за плочки и гипскартон, но на теб ти трябват архитект и конструктор.
Успех.
:2thumbs: :2thumbs: :2thumbs: :2thumbs: :2thumbs:
Последна промяна от bolen_siderov на нед сеп 20, 2009 11:38 am, променено общо 1 път.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Поправи се :) Мислех го, но цитатът не е от мен.
bolen_siderov - напреднал
А!!! Не знам защо така и излязло - съжалявам :?
По-късно ще го коригирам :lol:
Stanislav Stefanov - специалист
bisermonov написа:
Ето и моето мнение не съм строителен техник но къща на 100г. трябва добре да прецениш какво ще дострояваш по принцип тези къщи основите са им от камък дали ще издържат надсроика, гредите погледни ги сигурно са наядени от мушика а зада ги подмениш ми се струва невъзможно без да бутнеш стените. Да нети се наложи да правиш две къщи, допитай се до архитект или специалист успех
Гредите са в отлично състояние.
М-то се опитах да завинтя една видия във външните трегери дето са междо каманите с винтоверта.Едвам я завинти 1/3 и блокира :-D
Гредите на покрива са от червен чам.Ако ги нараниш с нещо и веднага потича смола :shock: Здрава работа,няма майтап.
Чувал съм,че навремето са секли дърветата за матерял в определен месец през годината,и то точно в определен ден като са се орентирали по луната.Казват,че точно тогава дървото дърпа смолата от корените в стъблото и става по здраво.
За разлика от сега :-D
Master_Kenobi - V.I.P.
merakliq написа:
Master_Kenobi написа:
[Имаше преди не толкова много години, на пъпа на София едно заведение "Хамбара". Подобна архитектура. Който се сеща за него, се сеща и за идеята ми. :)
:2thumbs: Много добра идея. Заведението още съществува, но колегата е от Хасково...хубаво е да се види
Не знаех, че още го има! Трябва да го инспектирам някой ден. :lol:
Но това по-скоро е идея за еднообемно помещение с второ полуниво за културно-некултурни, масови (от маса) прояви. :-D А на Станислав очевидно ще му трябват и една-две спални...

Ама като гледам в къФ филм искате да го вкарате човека... :shock:
Дайте нещо с по-малко мърдане...
За момента, отворите за прозорци са проблемът според мен. Ама как да стане без много зор, още не се сещам... Но идеята отлежава и зрее. :-D

Станислав, кажи колко е високо билото бре, човек! :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 16

Тема "Преустройване на Плевня в Къща." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: