• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 15
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
rumeniak - специалист
Ето ти примерни цени. Не ги крия просто мисля че каквото и да се каже ще го разберете не както трябва. Във форума всичко се изопачава.

Прикачен файл

ceni quad lock.jpg
Това са материали за къща от 100 кв.м.
ceni quad lock.jpg (54.13 KиБ) Видяна 6405 пъти
Justy - майстор
Тани написа:
Това цената в завършен вид ли е или на грубо - без мазилки от двете страни?
Ееее, Тани, без мазилки. Два блока на Петров са 0.96 кв. м. - 40 лв. И слагам грубо 10 лв. бетон - 0.16 куб. м. + арматура. При специални бетони / лековеси, с повишена топлинна изолация / има известни разлики, но порядъкът е този. И при Румен някъде там излиза кесапа :wink:
stivemaster - майстор
Здравейте на всички.Искам да изкажа благодарност към Justy един от малкото хора в съзнание във този форум .Поздравления колега не сме много очевидно .Да си жив и здрав и търпелив да можеш да обясняваш на дълго и нашироко на хора които в повечето случаи не вярват на никой и на нищо .Нямат информация за да си създадат правилно мнение но въпреки всичко с лекота използват мнението на различни манипулатори и така не знам докога.Лошото е че сред такива хора "енергийни вампири" ги наричам аз повечето добронамерени колеги не издържат и ето виж и rumeniak вече май взе да се отказва да обяснява на стената.Хората по цял свят използват интернет и особено форумите за да си помагат за да споделят полуанонимно информация която иначе не биха споделили,в някои случаи служебна а в някои дори и с рекламна цел.Но какво странно има в това и защо трябва завистливия бай Ганьо да обърне нещата така "о ти май имаш далавера от това , а пък аз нямам тогава ще направя така че и ти да нямаш" .Вместо "ако има полза от това което казваш що пък да не те подкрепя утре може и ти да ме подкрепиш" .С други думи ако не си добронамерен към другите какво може да очакваш към себе си.
Останете си със здраве.
jekasus - майстор
stivemaster написа:
Здравейте на всички.Искам да изкажа благодарност към Justy един от малкото хора в съзнание във този форум .Поздравления колега не сме много очевидно .Да си жив и здрав и търпелив да можеш да обясняваш на дълго и нашироко на хора които в повечето случаи не вярват на никой и на нищо .Нямат информация за да си създадат правилно мнение но въпреки всичко с лекота използват мнението на различни манипулатори и така не знам докога.Лошото е че сред такива хора "енергийни вампири" ги наричам аз повечето добронамерени колеги не издържат и ето виж и rumeniak вече май взе да се отказва да обяснява на стената.Хората по цял свят използват интернет и особено форумите за да си помагат за да споделят полуанонимно информация която иначе не биха споделили,в някои случаи служебна а в някои дори и с рекламна цел.Но какво странно има в това и защо трябва завистливия бай Ганьо да обърне нещата така "о ти май имаш далавера от това , а пък аз нямам тогава ще направя така че и ти да нямаш" .Вместо "ако има полза от това което казваш що пък да не те подкрепя утре може и ти да ме подкрепиш" .С други думи ако не си добронамерен към другите какво може да очакваш към себе си.
Останете си със здраве.
Личен въпрос- Какво отношение имаш към строителство? Имаш ли някаква практика ,че да ни обиждаш тук на Бай Ганьо. Аман от такива разбирачи.Имам си право да строя ,как-то си искам и също имам право да се съмнявам в друг тип строителство.И по тоя начин никой не може да ме убеди ,че това е най-добрата строителна система.
Тани - модератор
Благодаря за информацията на Джъсти и rumeniak . Ако изискванията ми към изолацията не бяха доста завишени спрямо стандартното строителство и ако не трябваше да санирам стара къща , а почвах от основите , сигурно бих се спрял на този начин на строителство. Има доста предимства пред стандартния начин на строеж.

Основния недостатък обаче са мненията като на stivemaster . За разлика от вас той не дава някаква (никаква) информация относно системата , а просто критикува и обижда всеки , който се осмели да попита нещо! Смятам че е нормално първоначално да се гледа скептично към всичко непознато и само със спокойни обяснения може да се изгради доверие към системата , а не с обиди към всеки несъгласен!
ArturDent - Почти Безобиден
Глейте сега,
Само и единствено пазара определя едно нещо дали е добро или лошо. Щом се продава значи хората го харесват на тази цена. Ако не се продава значи не им харесва или цената, или качеството. То и на мен ми харесва Бентли, ама карам .... Познавам много хора на които 30-годишната им Жигула не им харесва ама си я карат.
Това е то: търсене, предлагане и равновесна точка.
stivemaster - майстор
Здравейте.Ами питай нещо конкретно бе Тани готов съм да ти дам всичката информация която ти е необходима дори толкова информация която едвали ще ти трябва ама питай.Няма нужда гузно да се обиждаш освен ако не мислиш и ти че имаш право да се съмняваш в нещо което не искаш да знаеш какво е.Щото не е лошо да не знаеш нещо,лошо е да не искаш да научиш.
Нещо повече тук е мястото за питане а не за разправии и няма нужда да се притеснявате от това че ше ви се присмеят те ще ви се присмеят и когато ги поучавате така че.
А относно това какво знам и дали имам опит в това което говоря който може ще прецени.
Нямам желание за разправии с когото и да било така че дано да има и конструктивни мнения и въпроси в този форум а не "обидени".
Тани - модератор
Ами да питам отново - как се решава провлема с водните пари?
jekasus - майстор
Тани написа:
Няма кой да ти отговори. Хората максимум от една година се занимават с термоблокове,какво можеш да видиш за толкова време,в една къща трябва да се поживее,та да се видят всичките предимства и минуси. Да почакаме 4-5 години и тогава ще видим дали този тип строителство става за България .Както стана с итонга ,който си намери нишата в строителство ,но рядко правят къщи с него.А какви реклами бяха.
Тани - модератор
jekasus написа:
Тани написа:
Няма кой да ти отговори. Хората максимум от една година се занимават с термоблокове,какво можеш да видиш за толкова време,в една къща трябва да се поживее,та да се видят всичките предимства и минуси. Да почакаме 4-5 години и тогава ще видим дали този тип строителство става за България .Както стана с итонга ,който си намери нишата в строителство ,но рядко правят къщи с него.А какви реклами бяха.
Бях уверен , че ще ми се отговори на всеки въпрос с подробности , които дори няма да разбера. Надявам се да получа наистина подробен отговор. И не става въпрос за готови жилища. Този въпрос трябва да разискван още при проектирането на системата и технологията за строеж с термоблокове.

Итонга също не е лош материал , но трябва да се спазват технологиите. А в България това е рядко явление и по-скоро изключение. Когато се компрометира някое звено от системата , то обикновено резултатите не са това , което сме очаквали.

Повечето майстори на гипскартона уверяват клиентите , че няма как да се направи така , че да няма пукнатини , особено по ъглите между стените и тавана. Е да , ама не ! Пука се , когато не се спазва технологията. Сигурен съм , че и при термоблоковете ще е така. Това че някъде има проблеми , не е гаранция , че не става въпрос за неспазване на технологията!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 15

Тема "Нагледно къща от изолиращ оставащ кофраж" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: