• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
petkomz - специалист
penio_penev написа:
...А и тавана не мисля да го ползвам за нещо.
Ааа ще го ползваш и още как, след време такъв склад ще стане... :wink:
reevil - специалист
EDI написа:
Идеята е добра, харесва ми.Само покрива нещо ме притеснява.Гледам, че скарата за керемидите е директно на гредите и отдолу няма плоскости.Какво сложи пъд керемидите, имаш ли изолация/хидро и термо/ или поне идея за такава, защото при това положение ще имаш и студ, и влага между керемидите и плочата.
На моето къще тавана е такова изпълнение и е на 50г без нито една провиснала шипка или изгнил мертак.
Плюсовете са че така става естествена вентилация на покрива и не се спарва материала, също ако има спукана цигла лесно се локализира.
Минуса е запрашаването, но за необитаем таван не е толкова важно. По-лошата изолация се решава с посипка или вата/фибран над таванската плоча. Определено ще изолира повече от таван само със обшивка, а и ще дойде по-евтино ;)
penio_penev - напреднал
petkomz може да се окажеш прав след време,аз затова си оставих отвор в плочата,но пък и двора не ми е малък и мисля да си направя гараж за склад както го казваш.
penio_penev - напреднал
reevil написа:
EDI написа:
Идеята е добра, харесва ми.Само покрива нещо ме притеснява.Гледам, че скарата за керемидите е директно на гредите и отдолу няма плоскости.Какво сложи пъд керемидите, имаш ли изолация/хидро и термо/ или поне идея за такава, защото при това положение ще имаш и студ, и влага между керемидите и плочата.
На моето къще тавана е такова изпълнение и е на 50г без нито една провиснала шипка или изгнил мертак.
Плюсовете са че така става естествена вентилация на покрива и не се спарва материала, също ако има спукана цигла лесно се локализира.
Минуса е запрашаването, но за необитаем таван не е толкова важно. По-лошата изолация се решава с посипка или вата/фибран над таванската плоча. Определено ще изолира повече от таван само със обшивка, а и ще дойде по-евтино ;)
Мисля като правя външната изолация да сложа стиропора максимум на горе почти до керемидите,и после да накова ламперията на сачака,по този начин ще спра вятара и прахоляка.
kernelpanic - специалист
Това да не е в с.Ягода /10 км от Стара Загора/?
penio_penev - напреднал
kernelpanic написа:
Не,това е с.Черганово на 30 км от Стара Загора.Да не би да ти е познато от някъде.
kernelpanic - специалист
В Ягода мярнах една подобна, да не кажа същата!/на главния път след СПА центъра в дясно/
Rado_smolian - помощник
penio_penev написа:
kernelpanic написа:
Не,това е с.Черганово на 30 км от Стара Загора.Да не би да ти е познато от някъде.
Добре е станала къщата, можеше да навдигнеш подпокривното пространство малко, но и така е добре.
Защо не понапишеш малко колко ти излезе строежа?

:yawinkle: Ех какви спомени имам в с.Черганово :yawinkle:
penio_penev - напреднал
kernelpanic написа:
В Ягода мярнах една подобна, да не кажа същата!/на главния път след СПА центъра в дясно/
Вазможное,с жена ми всимахме идеи от списания и различни саитове докато стигнем до нашето решение.Гледахме да не е с много чупки,защото всяка чупка означава повече средства и труд.Сега изпълнението е по лесно аи има всичко необходимо вътре.Така че може да има и някой с идей като нашите.
penio_penev - напреднал
Rado_smolian написа:
penio_penev написа:
kernelpanic написа:
Добре е станала къщата, можеше да навдигнеш подпокривното пространство малко, но и така е добре.
Защо не понапишеш малко колко ти излезе строежа?

:yawinkle: Ех какви спомени имам в с.Черганово :yawinkle:
Дано само хубави спомени имаш от Черганово.Какво си правил тук. За къщата:до тук ми езлезе 35 000лв.Като в това число влиза проект,пресъеденяване към EVN,всички такси и таксички и строителни материали.Като за маистори сам дал пари само за плочата,а всичко останало е мое дело.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "Строителство на еднофамилна къща." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: