penio_penev написа:...А и тавана не мисля да го ползвам за нещо.Ааа ще го ползваш и още как, след време такъв склад ще стане...

penio_penev написа:...А и тавана не мисля да го ползвам за нещо.Ааа ще го ползваш и още как, след време такъв склад ще стане...
EDI написа:Идеята е добра, харесва ми.Само покрива нещо ме притеснява.Гледам, че скарата за керемидите е директно на гредите и отдолу няма плоскости.Какво сложи пъд керемидите, имаш ли изолация/хидро и термо/ или поне идея за такава, защото при това положение ще имаш и студ, и влага между керемидите и плочата.На моето къще тавана е такова изпълнение и е на 50г без нито една провиснала шипка или изгнил мертак.
reevil написа:Мисля като правя външната изолация да сложа стиропора максимум на горе почти до керемидите,и после да накова ламперията на сачака,по този начин ще спра вятара и прахоляка.EDI написа:Идеята е добра, харесва ми.Само покрива нещо ме притеснява.Гледам, че скарата за керемидите е директно на гредите и отдолу няма плоскости.Какво сложи пъд керемидите, имаш ли изолация/хидро и термо/ или поне идея за такава, защото при това положение ще имаш и студ, и влага между керемидите и плочата.На моето къще тавана е такова изпълнение и е на 50г без нито една провиснала шипка или изгнил мертак.
Плюсовете са че така става естествена вентилация на покрива и не се спарва материала, също ако има спукана цигла лесно се локализира.
Минуса е запрашаването, но за необитаем таван не е толкова важно. По-лошата изолация се решава с посипка или вата/фибран над таванската плоча. Определено ще изолира повече от таван само със обшивка, а и ще дойде по-евтино ;)
kernelpanic написа:Това да не е в с.Ягода /10 км от Стара Загора/?Не,това е с.Черганово на 30 км от Стара Загора.Да не би да ти е познато от някъде.
penio_penev написа:Добре е станала къщата, можеше да навдигнеш подпокривното пространство малко, но и така е добре.kernelpanic написа:Това да не е в с.Ягода /10 км от Стара Загора/?Не,това е с.Черганово на 30 км от Стара Загора.Да не би да ти е познато от някъде.
kernelpanic написа:В Ягода мярнах една подобна, да не кажа същата!/на главния път след СПА центъра в дясно/Вазможное,с жена ми всимахме идеи от списания и различни саитове докато стигнем до нашето решение.Гледахме да не е с много чупки,защото всяка чупка означава повече средства и труд.Сега изпълнението е по лесно аи има всичко необходимо вътре.Така че може да има и някой с идей като нашите.
Rado_smolian написа:Дано само хубави спомени имаш от Черганово.Какво си правил тук. За къщата:до тук ми езлезе 35 000лв.Като в това число влиза проект,пресъеденяване към EVN,всички такси и таксички и строителни материали.Като за маистори сам дал пари само за плочата,а всичко останало е мое дело.penio_penev написа:Добре е станала къщата, можеше да навдигнеш подпокривното пространство малко, но и така е добре.kernelpanic написа:Това да не е в с.Ягода /10 км от Стара Загора/?Не,това е с.Черганово на 30 км от Стара Загора.Да не би да ти е познато от някъде.
Защо не понапишеш малко колко ти излезе строежа?
Ех какви спомени имам в с.Черганово
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: