• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 12
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
alsted - майстор
И ще станат едни "дунавски вълни"
Прикачен файл:
покрив.JPG
покрив.JPG (22.9 KиБ) Видяна 2462 пъти
не мислиш ли :?
И все пак ската е прекалено нисък? Подлизването е в кърпа вързано и довеждането на мушамата до улука е абсолютно наложащо. Свалянето на улуците наистина е "мисия невъзможна" ... почти.
докера - специалист
Както се вижда от снимката с нивела , дори с това късо парче ламарина е водоравно , но ако сложи поне двойно по дълго парче ламарина , наклона вече ще е задоволителен , ми се струва ....А керемидите няма да променят наклона си , защото нивото и на контра летвите , и на основните не се променя.
marmoz - специалист
Не че е към темата,ама ЩО не ги пребиите тези "пишман маистори" /предполагам че нямате договор с неустоики и т.н./
така че следвщият път като отидат да мамамят хората да се замислят дъли ще ги бият или ще ги...... :) :-D :)
Пробваи да видиш как са залепени улуците,ако маисторлъка е като на защитната хартия и наклоните току виж отлепили лесно :)
докера - специалист
Тани , само за уточнение - първите два реда на дървената конструкция нацяло ли ще ги разковаваш и махаш ? Защото ако е така , направо пускаш лист ламарина с ширина метър , примерно , по цялата долна част на ската , застъпваш го с мушамата , наковаваш контри до първата напречна летва отгоре и готово....
Нещо такова

Прикачен файл

IMG_20120924_222458.jpg
IMG_20120924_222458.jpg (63.95 KиБ) Видяна 2455 пъти
Вадим Владимиров - специалист
Ако ползваш оригиналния детайл на "Брамак", има и вариант без сваляне на улуци.Просто хоризонталната дъска(шперплата) я нарежи на размер, който е между скобите на улука.Малко е бавно, но е по-добре от демонтажа и монтажа на улуците.
докера написа:
Тани , само за уточнение - първите два реда на дървената конструкция нацяло ли ще ги разковаваш и махаш ? Защото ако е така , направо пускаш лист ламарина с ширина метър , примерно , по цялата долна част на ската , застъпваш го с мушамата , наковаваш контри до първата напречна летва отгоре и готово....
Нещо такова
Тогава по-добре без мушама, летви, керемиди, а направо скопчана ламарина.
докера - специалист
Под махане имах предвид демонтаж за да се постави там каквото ще поставя и обратен монтаж с някои корекции......

Оффф - спирам да пиша , че вече дремя и ще почна да пиша глупости :? :lol:
Тани - модератор
Благодаря на всички включили се! Особено на Вадим , който с картинката си ме провокира да се сетя за поговорката:

Два дни писане по форумите и една седмица експерименти по покривите спестяват десет минути четене на документация!

Преди да пусна темата потърсих в сайта на Брамак необходимата ми информация, но открих доста подвеждащи видеа
http://www.bramacacademia.com/?page=31
, които ми обясняват как да изкарам водата ПОД улука , а аз ясно си спомням , че трябваше да е В улука!

Така и не намерих откъде да изтегля конструктивни решения :

http://www.bramac.bg/download.html

След картинката на Вадим обаче, се сетих, че света все още не е само онлайн и се разрових за хартиен носител и дори открих в архивите ми с каталози
Прикачен файл:
P1430480.JPG
и Еврика
Прикачен файл:
P1430477.JPG
Цели четири варианта на ПРАВИЛНО изпълнение без елемент на творчество!

Утре ще видя кой ми е най-подходящ и ще си работя по технология!
Благодаря още веднъж на всички и се надявам да се справя!

ПП ехее , ама колко сте бързи! Докер, именно това от последната ти скица реших да направя, като видях картинката на Вадим. Вадиме, смятам да ползвам ламарина , защото шперплата е дебел , а и е нарязан на около 20 см ( не си спомням точно - утре ще премеря , че май беше повече като гледам широчината на челото) . Може и само ламарина. Фолиото от предишната ми картинка беше ако ще режа само между втората и третата летва. Ако ще махам контралетвата от втората летва надолу , то ламарината може да е цяла и няма да има нужда от фолио. Където е невъзможно заради дъската , за която са захванати улуците , само там ако се наложи ще се осигурявам и с фолио. Смятам да залепям фолиото за ламатината с обикновено двойнолепящо тиксо. Дали ще е проблем :?

На някои места може пък да ползвам технологията на Чапара - лично му благодаря и на него! Като гледам където да вдигна керемида ме очакват все нови начини , та не се знае какво ме очаква още :lol: Може да се наложи и нови да измисляме :wink:
Тези, които нямат хартиен носител да ползват онлайн http://www.bramac.bg/download/tekhniche ... i-cad.html
Тани - модератор
Ех, колко го търсих това! Явно просто не съм погледнал надолу иначе щях да си спестя доста главоболия и опити да открия топлата вода! Имаш една почерпка от мен!
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 12

Тема "Една година след "майсторите" на покрива" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: