• 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 66
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ribnikolaevi - майстор
Хайде сега да помислим, кой ще спре ограденият елемент да си тръгне навътре с времето?
Сложи по едно трупче там, но го хвани с болт. Пиронът не носи на сразвяне!
Въобще, имам доста критики към тая дървена конструкция, въпреки че не съм специалост по покривите. Извикай си някой точен майстор да ти каже как да си я оправиш...
Съжалявам, че се явявам лошия вестоносец, но наистина мисля, че не е добър.
Мисля че повечето детайли на сглобки не са по правилата.

Прикачен файл

27082012704.jpg
27082012704.jpg (51.51 KиБ) Видяна 3546 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
някой по-горе попита за план, аз попитах за онова извиване...
това заграденото с черено е със склонност да "подвие крак"
по всички покриви които съм виждала, гредите от билото лягат на стената. върху пояса хоризонтална греда и там. напълно съм уверена че си има причина. представям си ако заклати хоризонтално или ако натежи неравномерно мокър сняг . тези късичките вертикални са някак игриви
sasho 28 - специалист
ribnikolaevi написа:
Хайде сега да помислим, кой ще спре ограденият елемент да си тръгне навътре с времето?
Въобще, имам доста критики към тая дървена конструкция, въпреки че не съм специалост по покривите. Извикай си някой точен майстор да ти каже как да си я оправиш...
На късите гредички ще има планки,които ще обхващат горната и долната греда,ама още не съм ги завършил.Като приключа,ще снимам пак.
sasho 28 - специалист
Martin.P написа:
sasho 28 написа:
След днешния ден работа-

Изображение
Браво Сашо!
На горната снимка няма ли да е добре да сложиш паянти и на билото?
Да не вземе да провисне, не за друго.
Мислех да не са паянти,а направо трета колона.Ще го обмисля още.
Стефко - специалист
Вадим Владимиров написа:
събаряй, докато е време!
А аз не виждам проблем. Обясни като за начинаещи ЗАЩО да събаря? Но аргументирано
Бат Иво - специалист
Събаряй докато е време!
Така направена тази конструкция трудно ще носи тежестта на покрива а да не говорим за възможният сняг.
Сериозно повикай си човек дето разбира па макар и само за съвет.
Вземи един учебник по физика и разучи на къде действат физ.сили.(посоката) и си разгледай конструкцията.
IvanR - специалист
Sasho28, направи един експеримент.
Вържи с въже края на стрехата, но не късата хоризонтална гредичка, а реброто и помоли някой авер да дърпа вертикално надолу. Ти стой горе и наблюдавай какво се случва при снадката на реброто и при опората на късата гредичка/ това е подложната столица върху ст.бет.пояс/
Не знам в кой район се намира постройката, но нормативните натоварвания от сняг варират м/у 100 и 200кг/м2, а изчислителните се завишават с 40%
sasho 28 - специалист
ribnikolaevi написа:

Начертах набързо схема на едно ребро.Червеното са пирони 15 см.Ако отгоре действат сили на натиск/сняг например/-със синия цвят,отдолу им противодействат същите сили,при това равномерно,защото подложната греда е по средата и разпределя тежестта.Освен това си мисля,че пирона носи точно на срязване,а не на изваждане.В смисъл,ако заковеш две греди,да ги приплъзнеш е почти невъзможно,но да ги разтвориш-доста лесно,ако ме разбра.По същата логика всяка една конструкция има проблем и на билото,и на подпорните греди,защото са сили на срязване.

Прикачен файл

01092012719.jpg
sasho 28 - специалист
IvanR написа:
Sasho28, направи един експеримент.
Вържи с въже края на стрехата, но не късата хоризонтална гредичка, а реброто и помоли някой авер да дърпа вертикално надолу. Ти стой горе и наблюдавай какво се случва при снадката на реброто и при опората на късата гредичка/ това е подложната столица върху ст.бет.пояс/
Не знам в кой район се намира постройката, но нормативните натоварвания от сняг варират м/у 100 и 200кг/м2, а изчислителните се завишават с 40%
Ако вържа върха на реброто и дърпам,в задния си край то пък ще надига реброто чрез късата гредичка,тъй като се получава ефекта на везната и ще се мъчи да се разкове при върха.Такава по вид сила не знам как ще се появи,освен ако челната дъска и улука не натежат чак толко,но няма да е зле да сложа по една метална скоба там.На мястото на ограденото трупче на снимката.Тук се явяваш прав. :?

Прикачен файл

30082012711.jpg
  • 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 66

Тема "Ремонт на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: