• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 16
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Милен - майстор
Стефан написа:
Само искам да попитам как са градени камъните, и с какво са свързвани? Не виждам и колони, които преди 100 г не са се правили. Дано само не се разбунтува Вранча, че тия 100 кум. м. камъни ще станат една камара. ***
Доста далече е от Хасково. А и дървените пояси са сложени за укрепване на дуварите. Вътрешните стени може да си ги направи и с земетръсни шайби.
silllveto - Майсторица
Само нахвърлях някои идеи, ще чакаме истинските размери. Това с надстрояването е добра идея при нужда да се смени покрива. Жалко, че не мога да визуализирам как виждам къщата (вече така ще й викам), но открих в нета отговарящи на тукашната ситуация интериори.

Това е ниска къща с навес и спалнята в подпокривното простронство

Изображение Изображение

Още спални на второ ниво

Изображение Изображение

Това е друга къща отвън и отвътре:

Изображение Изображение
Изображение Изображение Изображение

И идеи за фасада, хол и кухня :)

Изображение Изображение

Изображение Изображение
Изображение
Стефан - майстор
Милен написа:

Доста далече е от Хасково. .
Милене! Шапка ти свалям в темите за електротехниката. Да си видял мое мнение там? Не, че не разбирам, но не ми е амплоа.
dito - специалист
Стефан написа:
Пишеш активно, и ръсиш съвети. А не четеш. Чукча! Човека си е казал, че зида е с дебелина 60 см.
Прав си, това съм го пропуснал :|

П.П. Не ми харесва израза "ръсиш". Ако не си съгласен с нещо, което съм написал, кажи конкретно. Опитвам да помогна като набелязвам реални и потенцилни проблеми и като предлагам някои варианти за решения. Обикновено подкрепям предложенията си с цифрички. Ако не съм прав, можеш да ме обориш или допълниш, което ще е по-полезно, отколкото да се заяждаш.
Stanislav Stefanov - специалист
Стефан написа:
Дано само не се разбунтува Вранча, че тия 100 кум. м. камъни ще станат една камара.
Ако се позаинтеруваш малко,и тръгнеш от построяването на постройката(1910г.) на сам.Ще видиш ,че се е случвало подобно нещо. Но както си личи и по снимките не са станали все още камара камъни. :)
Милен - майстор
Струва ми се че това строителство е доста стабилно ако е изпълнено качествено разбира се. Влизал съм в тютюнев склад на 4 етажа строен по това време и по същата технология и не е мръднал за 100 години. Единствения бетон в него беше за нова товарна рампа за камиони правена преди 15год и беше в окаяно състояние, а по сто годишното дърво нямаше и следи от повреди.
Тази веранда ми харесва.

Прикачен файл

64.veranda[1].jpg
64.veranda[1].jpg (96.83 KиБ) Видяна 4873 пъти

Прикачен файл

Charmant_Catalaans_stenen_huis_in_Haut_-_Vallespir[4].jpg
така го виждем долния етаж.
Charmant_Catalaans_stenen_huis_in_Haut_-_Vallespir[4].jpg (36.8 KиБ) Видяна 4873 пъти

Прикачен файл

Charmant_Catalaans_stenen_huis_in_Haut_-_Vallespir[1].jpg
тази баня също е интересна
Charmant_Catalaans_stenen_huis_in_Haut_-_Vallespir[1].jpg (29.29 KиБ) Видяна 4873 пъти
Абе колеги, как се вкарва надпис междо снимките :?
rulom - модератор
Между тези които качваш от твоя компютър не може да се вкарва надпис. Затова е предвидена възможността за коментар в самата снимка.
Начина за вкарване на надпис между снимките е да качиш снимките, примерно на този хостинг http://imageshack.us/ , копираш линка със снимката поставяш й [img].......[/img] и после пишеш между снимките...пак снимка, и текст и т.н.
silllveto - Майсторица
Ако снимката си има линк не е нужно да минава през http://imageshack.us/. Копираш линка на снимката в отговора, маркираш го и натискаш бутона [img].
така го виждем долния етаж
:thumbs: И аз, и аз :wink:
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 16

Тема "Преустройване на Плевня в Къща." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: