• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 21
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
EDI - майстор
Ясно, и аз имах нещо такова предвид. :partyman: Много ми хареса идеята за терасата.На вилата имам подобно разположение - прозорец на втори етаж, но на плоска стена, но чак след като направих навеса под прозореца по цялата стена ми хрумна, че можеше да направя дървена тераса, ама вече късно за жалост.
v_tan - специалист
При мен това си е врата, оставена за терасата. Но не беше приоритетна като вдигах къщата, та затова чак сега. А иначе с нетърпение чакам момента да мога сутрин да изляза на тая тераса и да пия едно кафе. Пък и приятно сутрешно слънце... терасата е на югоизток.
v_tan написа:
Бях писал в началото около 40-42. ще видим на финала.
Едно БРАВО и от мен.
Имаш ли възможност да пуснеш по-подробна разбивка на разходите?
Примерно в електронна таблица или както ти е удобно ...
Благодаря предварително :)
stenmark - специалист
v_tan Сега видях на една от снимка 0436 в дясно се вижда нещо като одушник.Аз поне на такова го правя.Това за ширма в кухнята ли е ?Ако е така ще съм ти много благодарен да ми кажеш нешо повече за него.От къде мога да си го купя и т.н.
v_tan - специалист
Да това е капака за извода на абсорбатора от кухнята. Има на много места, специално този е с долен извод и клапа, купих го от баумакс, мисля че за 10-12лв. Става за монтаж на различни диаметри тръба, както и правоъгълна.
valioboy - специалист
Поздравления,чудесна тема и страхотна работа.Следя я с интерес.
А каква е паропропускливата мембрана на стените отвън? Питам, защото започвам строителство на бунгало по този начин. В тази връзка - какви OSB плоскости използваш, какво производство?
v_tan - специалист
Паропропускливата мембрана е Wall Protect http://vasroofing.com/products.php?pid=11, ОСБ-то е полско на Kronopol http://www.mdb.kronopol.pl/Kronopol-OSB/Produkt с размери 250х125см., дебелина 15мм. Когато го купувах цената му беше 37лв за лист. Има разбира се и доста други решения и сходни продукти.
v_tan - специалист
питаш по складовете за дървен материал. Повечето могат да го доставят.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 21

Тема "Строителство на дървена къща - текущ проект" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: