• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 27
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Tsilkov - майстор
boqnkov написа:
Знам, решението с банята с двете врати е доста "абстракно", но чух, че има механизми, които при влизане от едната врата, заключват другата.
На дали ще има нужда чак от такава сигурност - аз лично като имам гости не ходя да е@@м в спалнята през това време, та да ме заварят през банята :lol: В случея обаче тая врата ти яде от банята, дрешника и бюджета едновременно.
Пусни няколко размера - струва ми се че на всякъде си "преиначил" нещата и размерите са под необходимия минимум (извън това което ти писаха над мен, че стаите са ти малки по принцип).
В антрето ти няма място за дрехи и обувки.
Канализацията върви нагоре в отдушник - не си я драснал(изобщо баните и те са на магия :) ).
Не се разбира какви са стените(тънички изглеждат) и няма помен от конструкция.
Кухнята ти е малка по принцип и за тоя бар просто забрави или увеличи стаята. Не виждам и смисъла на врата между кухнята и дневната - уж ги "отделяш яростно" а после слагаш една хубава врата за да прекарваш влагата и миризмите в хола.
За да ти стане къщата нормално за това което искаш (а то никак не е лошо) си трябват поне 110-120 квадрата - не я осакатявай заради спестени 15-20 кв.м. [-X
ArturDent - Почти Безобиден
Май, трябва да разкараш дрешника. Това е лукс който се прави при двойно по-големи къщи.
Общо взето има заемки от американките къщи с тяхната "masters bathroom" и дрешника.
Но при тях има ли баня за родителите, има и още една.
VLADO66 - майстор
Да си кажа и аз мнението.Не е удачно да се влиза в банята през дрешника-там има влага и дрехите ще мухлясат.Отделянето на кухнята от дневната затваря пространството,при наличието на мощна аспирация няма проблем с миризмите.Не виждам тераса-това е един важен елемент в една къща.Складовото помещение се прави на северна стена-там температурата трябва да е по-ниска и да има прозорец.Както казаха горе коридора тясен-най малкото трябва да предвидиш ниша за закачалка.Може да избягаш малко от правите ъгли и правоъгълните форми :wink:
Tsilkov - майстор
VLADO66 написа:
Складовото помещение се прави на северна стена
Аз се чудех какво е това помещение. С тия размери може да се складира само врата към него -друго нищо не може да се сложи :sad:
VLADO66 написа:
Не виждам тераса-това е един важен елемент в една къща.
Особено важен при едноетажна. :-D
ribnikolaevi - майстор
boqnkov написа:
Ето какво нахвърлях през почивните дни. Архитектите сигурно ще умрат от смях ама все пак аз виждам къщата си по подобен начин. Излиза 96 кв. без гаража. Цялата северна страна ще е построена на имотна граница. Скоро с комшиите ще ми подпишат съгласие. Знам, решението с банята с двете врати е доста "абстракно", но чух, че има механизми, които при влизане от едната врата, заключват другата. Готов съм да чуя критики, съвети и идеи с радост. Поздрави! Скоро ще кача и една ситуация как изглежда къщата в парцела.

Спалнята ми се вижда малко клаустрофобична. С какви размери е? Другите стаи също. Аз лично съм привърженик на отворените пространства на дневния тракт. Някак си е по-приятно. Лично мнение.
Ако стигнеш до банята с двете врати свиркай, ще помагам за схемата с насрещниците и водозащитените бутони вътре. Аз лично я реализирах и работи добре, доволен съм. Но в твоя случай ми се струва леко излишно, ще унищожиш голяма част от дрешника с тази врата.

И един страничен съвет. Когато копираш изображение от монитора си, ползвай Alt+PrintScreen. Така ще копираш само прозореца на активното приложение.

П.п.: Сега видях, че като седнеш на тоалетната чиния в тоалетната и станеш прав, ще се удариш в мивката.

Склада - с плъзгаща врата инак няма смисъл от него.
boqnkov - специалист
Това са картинките: двора е 510кв.м.

torbalan: 100% не искам хола и кухнята да са на едно. Гаража в този случай няма топла връзка (малко кофти) Може да се помисли над това. Гаража ще е на по - късен етап, затова не искам да го включвам в площа на къщата. Сега, живея в такъв хол и ми е добре.

Tsilkov: за вратата на банята си прав. В анрето закачалки на стената и един шкаф за обувки, на който да се сяда. Баните сигурно са на магия. Все пак архитектите не учат малко за професията си. Вътрешните стени са 12,5 а външните 25 см. Вратата между хола и кухнята я искам за да може като има гости да е лесно преминаването.

Artur: Жената много се е запънала за този дрешник. Тя май само на него държи. Другото ме е оставила аз да взимам решенията. Иначе съм съгласен с теб. (ако заради твоя пост я разкандардисам ще черпя :) Иначе много ме кефи да имам баня близо до спалнята, но не ми се правят 2 големи бани с тоалетни. Искам една тоалетна и една баня с тоалетна, която да е едновременно близо и до спалнята и да може да се ползва от деца.

Vlado66: при не големи квадратури не е ли по - удачно да се търсят именно правоъгълните форми?...

Тsilkov: съгласен съм и с това за склада и плъзгащата врата.

Ribnikolaevi: за спалнята не ми трябва повече място. Мебела съм го нарисувал в реални размери, тези които имам. За дрешника, ако го има , явно няма да има врата.

Другата ми идея да имам нещо като "импровизирана" веранда под нивото на къщата пред хола, която ще е със подвижна тента. На запад от верандата да има барбекю и лятна чешма. Така верандата ще може да се ползва и от хола и от барбекюто. Съседите ще ми позволят да строя на имотна граница, за да ми остане по - голям южен двор.

Над какво ще мисля:
размяна на кухнята и спалнята и евентуално да се получи връзката с гаража и между тях склада.
Варианта двуетажна съм го отписал защото искам тази къща да я направя с плоча и възможност на надстрояване на втори етаж. т.е. да стане двуфамилна. Мислих и за проект на калкан и да се строи само едината част, но така цели две посоки се блокират от към прозорци. Не мога да си позволя ако и комшиите застроят на имотна граница някой прозорец да се зазида.

Прикачен файл

sit.jpg
sit.jpg (64.41 KиБ) Видяна 3351 пъти

Прикачен файл

dim.jpg
VLADO66 - майстор
Ето ти едно проектче което ми хвана окото като идея която можеш да си я разиграеш http://proektinakashti.com/proekti/goto ... %9315.html например можеш да вдигнеш билото и да качиш детската горе,а на нейно място гардеробно и стълба.
Аха, качи детската горе а после VLADO66, ще ходи да наглежда децата по стълбичката.

П.П.Стълбата ще изяде половината място от детската....
VLADO66 - майстор
ArturDent написа:
Аха, качи детската горе а после VLADO66, ще ходи да наглежда децата по стълбичката.

П.П.Стълбата ще изяде половината място от детската....
Парцела е тегав,а и децата се наглеждат докато родителите са младолики,а после става гостна за същите деца които идват да видят одъртелите си родители.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 27

Тема "Едноетажна или двуетажна къща?... или пък сглобяема..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: