Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
perko - специалист
Харесах си един парцел, но попада в зона "ОЗ-1 - за обществено обслужващи дейности и озеленяване в градски райони. Застроява се със сгради за обществено обслужване, като се допуска до 30 на сто от общата площ на сградата да е с жилищни функции, а партерните нива задължително са с обществени функции"
Това обяснение ми се вижда разтегливо, но все пак дали мога да си построя малка еднофамилна къща на един и половина етажа в такава зона? Трябва ли да се променя статута и така нататъка....?
kuuuuuul - майстор
Щом статута е такъв това предполага че парцела е на удобно за магазин място,какво по хубаво от това да си имаш къща която да ти носи доходи.Що моя парцел не беше такъв :sad:
единак - специалист
Кул, братче, не е вярно. Хич. По-скоро означава, че ако решат могат да направят детска площадка, паркинг, трафопост...май. Но да пита други. И да, да чете ЗУТ-а
zdravko_dimitrov1986 - специалист
Консултирай се с архитект. Чети хубаво ЗУТ - всичко почти си пише там.
Ако имаш пари и мястото е атрактивно построй сграда с магазини и ги продай.
Може да се изготви ПУП-ПЗ и да се смени предназначението на територията - виж ЗУТ.
Имаш доста врътки, но за 1 къща според мен няма да си заслужава.
Също така Наредба №7 също е доста полезно четиво.
Няма са да тръгна да се ровя по членовете сдпешъли фор ю.
Поздрави.
perko - специалист
Дам, мерси много всички
Другарката в общината, каза че може, само ми трябва търпение и време. Много време ... така че отпада този парцел.
ПС: Между другото търся парцелче в София, нещо по-скромно да има трнаспорт и да няма мангали.
zdravko_dimitrov1986 - специалист
Еми сайтове колкото искаш има - започваш да търсиш и дано излезне нещо подходящо за теб.
Поздрави.

Тема "ОЗ-1 Мога ли да строя къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: