• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
krasiorocknroll - специалист
Ами терена има наклон около 30 градуса,почвата изглежда няма достатъчна носимоспособност.След първия ремонт вместо да се подобри се влоши състоянието.Появиха се повече пукнатини. :sad:
hygro - майстор
krasiorocknroll написа:
Не е правено геоложко проучвате на терена
Започни от това, което не е направено, а всъщност е най-важното. Преди лечение ти трябва диагноза. Необходим ти е инженер-геолог с опит във фундирането.

Нямам представа, каква е причината в твоя случай, но е възможно необходимото решение изобщо да не касае подсилването на сградата. Ако например основите се подмиват от подпочвени води или са започнали свлачищни процеси, никакво подсилване няма да помогне, а трябват други мерки...
TANGRA - специалист
krasiorocknroll написа:
Преди 2 седмици исках да попитам по почти същия въпрос но нямах достъп до форума.
При мен положението е такова че терена на който е построена къщата няма достатъчна носимоспособност.Къщата непрекъснато уляга въпреки че основите са над 2м. дълбоки.Един строителен инженер /от София/ ми направи проект за укрепване,изпълних го ,но вместо да се оправи състоянието се влоши.Направих колони през метър и половина от нивото на терена до най-ниската точка на основите,колоните свързах с пояс на нивото на терена и пътеката около къщата свързах с пояса/с арматура/Къщата е на два етажа и по план няма бетонни колони поради което плочите са се отлепили от стените.Сега вграждам бетанни /вертикални/ колони в стените и свързвам плочите.Дали това ще укрепи къщата? :sad:
Не е правено геоложко проучвате на терена :sad:
Мисля че колкото повече бетон наливаш толкова повече ще се сляга почвата под къщата. Викни си геолог да направят един сондаж и да видят какво е положението с почвата отдолу. Ако тя няма достатъчна носимоспособност положението става с пари.тогава ще обяснявам ако се окаже това
krasiorocknroll - специалист
Благодаря за сега!Да видим какъв ще е резултата и ще реша какво да правя.
  • 1
  • 2

Тема "Подсилване на тънки плочи" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: