Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
шоп - майстор
BLUEPUPIL-2 написа:
Може би заслужава внимание варианта, при който вентилатора вкарва въздух в мазето и създава по-високо налягане вътре в мазето, отколкото в околната почва, тогава радона не би трябвало да прониква в мазето или ако прониква да е с много малка скорост, което значи безопасни концентрации.
За мен това е правилния и логичн начин за монтаж на вентилатора.
lov - майстор
BLUEPUPIL-2 написа:
Интересно ще бъде да споделиш, какво се получава във въпросната ситуация.
Мериш нещо и с тази погрешност от 20% на практика може да не установиш нищо нередно. Имаш екраниране от допълнителната инертана маса. В случая за такива неща се ползва сонда с която се измерва и в дълбочина а не само на повърхността.
Това е уредче за битова употреба но не и за профи цели. Дай да не навлизаме в подробности защо и как става измерването и защо винаги може да излезе далеч от фабричните му параметри с които са го закичили. Този форум няма такава насоченост. Това че някой може да го е одобрил с някой нормативен документ си е чиста проба незнание или е направено с умисъл.
Единственото което е сигурно в него че показва някакво наличие на радиация но не и реално точната и стойност. Като ти се включи алармата да си плюеш на петите. :)

Тема "Радон-дренаж и изолация" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: