• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
connann - помощник
нед юли 08, 2018 9:26 pmplamen6703 написа:
Попаднал си на един от най-ценните "майстори", тези които работят с инструменти на клиента :lol:
Не го гони, занеси му и едно дърво като свърши с ремонта да те изтегли с него по гърба, да запомниш кога си правил ремонт с такъв "майстор" :cool: ! :partyman:
:partyman:
Народът е казал: ако искаш една работа да се свърши като хората, свърши си я сам. Не съм се и надявал, че ще намеря майстори, които ще направят всичко както трябва без допълнително стимулиране и подтикване. Или има и такива?! Напълно си прав, че не трябва да му нося инструменти, но 20лв, похарчени допълнително, не са проблем за мен. А и дали ще са мои или негови инструментите, все аз плащам. Наречи го дипломатичност. Не всичко е напълно черно или бяло. Близо 100м2 е направил както трябва, надявам се :-D , и на 2м2 се е опитал да мине тънко.
Майсторът ми помага с ремонта, а аз му помагам да стане по-отговорен.
connann - помощник
Всички бяхте прави, за съжаление ...

Сега майсторите ще свалят шпакловката по едната страна, защото са я намазали набързо върху два слоя стара фасадна боя /в случая здрава/, а дали са слагали грунд е под въпрос. До колкото знам, това не е добра практика? То ако знаех, щях сам да си правя ремонтите и нямаше да пиша тук :)
Съседите си направиха миналото лято така набързо ремонта и вече на места е "шупнало".
Вариантът с освобождаването на фирмата е ясен и ако имах неограничени средства и нерви, щеше да стане веднага.
Но ще трябва пак един месец лутане за разрешителни от общината, кат, пожарна, ново скеле, още толкова пари и най-вече ще трябва като Диоген да тръгна с фенер да търся ИСТИНСКИЯ майстор :-D . И може би и един надзорник да ги гледа постоянно какво правят. И ремонтът ще мине за другата година.

Някой може ли да сподели как се процедира, когато старата боя /фасадна/ не пада сама. Наръбване с тесличка, някакъв хим. препарат, шлайфане? Или замазване отгоре ...
nikolson - майстор
Добре бе, това като го гледам, я има два квадрата, я няма. Защо държиш да го оставиш?
plamen6703 - майстор
пон юли 09, 2018 11:02 amconnann написа:
Вариантът с освобождаването на фирмата е ясен и ако имах неограничени средства и нерви, щеше да стане веднага.

Някой може ли да сподели как се процедира, когато старата боя /фасадна/ не пада сама. Наръбване с тесличка, някакъв хим. препарат, шлайфане? Или замазване отгоре ...
На мен ми се струва, че нещо се пробваш да ни "гъбаркаш" :wink: каква фирма, какви майстори... какво освобождаване на фирма... Защо да ти казва някой от форума какво как се прави и каква е тази фирма да се хване да ти прави ремонт, ти да купуваш инструменти на "майсторите", да ги учиш да стават по-отговорни и даже да ги обучаваш със съвети от форума :lol:
Кажи си, не е срамно да потърсиш съвети, ако не знаеш, но защо замесваш фирма и майстори :cool: !
connann - помощник
plamen6703 написа:
На мен ми се струва, че нещо се пробваш да ни "гъбаркаш" :wink:
Както и да е :)

Ако не става ясно: наел съм фирма да направи ремонт на стара къща с много ръбове и детайли. Майсторът е шеф на фирмата и си има и работници. Шефа също работи, но обикаля и други обекти. До тук мисля, че е ясно. Имахме уговорка всички детайли да бъдат възстановени както са били, като цената на квадрат по техните думи е по най-високата им тарифа и ме увериха, че всичко ще стане много хубаво. Не съм се пазарил да ми отбиват от цената.
НО, когато почнаха работа и свалиха компрометираната мазилка, останаха много участъци със здрава мазилка, съответно и боята си седи на нея. Два слоя боя: от предишния и по-предишния ремонт, като на някои места се е залюпил долния слой боя, горния явно е хванат много добре с грунд за долния. Предполага се, че където не паднала боята все още, в скоро време ще падне. Питам ги: "Как ще го направите където има стара боя"
- "Ще сложим грунд."
- "Новата боя няма ли да падне заедно с двата слоя стара боя"
- "Няма, ще я наръбим с тесличка"
Нали го правя за мен, казвам им - "имам диск за шлайфане на бетон, боята ще я свалите по-хубаво" - Вече получих упрек тук, че майсторът работи с мои инструменти. Но по добре така, от колкото с тесличката.
Вчера видях, че е шпаклована една страна, на която не съм видял да свалят боята преди това. Не ги гледам постоянно. Освен това единствената тубичката с грунд, която бяха донесли и вече е празна, много ме съмнява да е стигнала за до където са стигнали.
Пръсканата мазилка или там каквото е, за което питах в началото на темата, я има само под два прозореца, и майсторът искаше повредените участъци само да ги замаже, защото "отдалече не се забелязва" и "не знае как са го направили".

nikolson написа:
Добре бе, това като го гледам, я има два квадрата, я няма. Защо държиш да го оставиш?

Това беше идеята на ремонта - да се запази автентичността на фасадата, затова избрах и въпросната фирма, защото се рекламираха, че използват качествени специализирани материали и имат опит в реставрацията. Няма да споменавам имена, защото може да съм в грешка и да искам прекалено много.

plamen6703 написа:
... какво освобождаване на фирма...
В контекста на това:
lov написа:
...
Но щом майстора ти не знае как се прави вземи че го смени.
...
Благодаря за всички отговори, няма да спамя повече по тази тема. Винаги ще има още ремонти ...
plamen6703 - майстор
Оптимизма ти ми харесва, желая ти успех с ремонта и дръж изкъсо тия майстори да не ти сложат шапката :wink: ! :partyman:
nikolson - майстор
пон юли 09, 2018 4:47 pmconnann написа:
nikolson написа:
Добре бе, това като го гледам, я има два квадрата, я няма. Защо държиш да го оставиш?

Това беше идеята на ремонта - да се запази автентичността на фасадата,


...
Аз като гледам, до него фасадата е шпаклована. Не знам каква автентичност остава. Поне на (първата) снимка не се вижда добре.
  • 1
  • 2

Тема "Как се прави този релеф на външна мазилка?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: