Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
plamen6703 - майстор
пет фев 08, 2019 1:31 pmBLUEPUPIL-2 написа:
Ролетните щори за къща са едно неприятно решение, което се прилага само в краен случай.
Ролетните алуминиеви щори за къща монтирани пред дограма от масив със стъклопакети и тенти над прозорците за мен лично са една много полезна, приятна и изключително удобна придобивка :wink:
Темата почва да става все по-интересна с новите картинки, само не разбрах къде в България има фирми, които предлагат изработка и монтаж на такива капаци от картинките! :partyman:
preslav - майстор
На мен пък темата ми харесва, чуха се разни мнения, изтъкнаха се предимства и недостатъци на различните системи, остава да направя соя избор.
vsterev - специалист
Моля ви, аз пуснах тема с цел да получа насоки, за мен отоворитe ви са полезни, няма смисъл обаче обсъждайки въпроса да влизате в празни полемики. По принцип изначално имах предвид външни ламелни венициански. Харесват ми капаците, които Blue.. предложи, но се пораждат много други въпроси. Почти реших да са венецианските външни поне на мен ми изглеждат доста по-добре, отколкото "стандртните" ролетни. Но при тях са възможни два монтажа - върху дограма или върху фасада, и отново се заформя дилема.
Последна промяна от vsterev на нед фев 10, 2019 8:05 pm, променено общо 1 път.
plamen6703 - майстор
И при двата вида щори са възможни двата вида /може да има и трети.. и пети../ монтажа и ако има дилема е дали да си "дупчиш" дограмата при монтажа на щорите, или да не я "дупчиш". При мен за да се избегне "дупченето" на дограмата монтажа на щорите е на рамки пред дограмата. :partyman:
BLUEPUPIL-2 - специалист
нед фев 10, 2019 7:20 pmplamen6703 написа:
=== При мен за да се избегне "дупченето" на дограмата монтажа на щорите е на рамки пред дограмата.
+1
BLUEPUPIL-2 - специалист
съб фев 09, 2019 3:44 pmmiliad написа:
BLUEPUPIL-2, помогни ми да намеря съществени и конкретни отговори на въпроса в 4те страници тема.
Няма да се отчайваш, ти беше много полезен за развитието на темата. Както доктор Уотсън стимулира дедукцията на Шерлок, така и ти провокира познанията за щорите да бъдат ревизирани и успяхме заедно, почти да изчерпим темата. Ако нещо по детайлите е останало неясно питай, не е хубаво да остават неясноти или пък обясненията да съдържат търговски недомлъвки.

Тема "Въпрос за щори" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: