Логиката е както я описа gandonov - здрави, твърди отвсякъде стени и добре защитена изолация. Също и по-тънка отоплявана/охлаждана стена. Ако няма конденз е перфектният вариант.
Ако въздухът в двоен зид е идеално запечатан изолацията е най-добра. Ако обаче има дори малка връзка с външния свят ще има течение и съответно охлаждане през зимата. Материал в кухината елиминира точно това течение, не подобрява самата изолация.
http://www.homeideal.ru/data/partable.html
Не знам доколко са верни данните.
Тухли четворки имат плътност по-малка тон на кубик, т.е. по-голяма паропропускливост от Поротерм.
Ако въздухът в двоен зид е идеално запечатан изолацията е най-добра. Ако обаче има дори малка връзка с външния свят ще има течение и съответно охлаждане през зимата. Материал в кухината елиминира точно това течение, не подобрява самата изолация.
http://www.homeideal.ru/data/partable.html
Не знам доколко са верни данните.
Тухли четворки имат плътност по-малка тон на кубик, т.е. по-голяма паропропускливост от Поротерм.