• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
hhhristov - напреднал
Здравейте,
Това ми е първа намеса в този форум и се надявам на помощ със съвет от някой...
Налага ми се да терасирам двор с голям наклон - интересува ме с какви най-леки материали може да се направи.
Дали газобетонните блокчета ще се разпаднат от почвата и влагата?

Прикачен файл

DSC03271a.jpg
DSC03271a.jpg (159.78 KиБ) Видяна 25220 пъти

Прикачен файл

DSC03269a.jpg
DSC03269a.jpg (176.39 KиБ) Видяна 25220 пъти

Прикачен файл

DSC03279a.jpg
DSC03279a.jpg (162.79 KиБ) Видяна 25220 пъти
Последна промяна от hhhristov на чет мар 20, 2008 11:29 am, променено общо 1 път.
inkovsv - специалист
Просто няма да издържат на земния натиск.
EDI - майстор
Терасирането най-добре ще се изпълни с бетон или реден камък.
hhhristov - напреднал
Благодаря на първите отзовали се - но се налага да направя около 50м терасиране на 1м. височина при дебелина на стеничката 15-20см - ще трябват 8 кубика бетон :) нямам с какво да ги кача на един баир :) затова се ослушвам се "лека" алтернатива
inkovsv - специалист
Като сложиш и фундаментче още 8 кубика.Казано е,че с трици маймуни не се ловят.
LazarGanev - "Велик майстор"
То само с 15см бетон няма да мине, ще трябва и желязо. А като ще даваш толкова пари, потърси и някой типов проект на подпорна стена. Аз имам, ама с височина 2,6м.
Стефан - майстор
И за това ли трябва проект, разработен от архитект? Ако е така, няма да мине без геодезист, геофизик, геополитик, гео..... и т.н. Също и строителен инженер, строително фирма, строителен надзор от лицензирана фирма. И се готви за много пари, щото ще те оскубят яко. Накрая може и да съжаляваш, че изобщо си започнал :?
Иначе, ако дадеш някакво чертежче на парцела, и идеи за терасиране, може да се помогне, поне със съвети за доизбистряне на варианта.
hhhristov - напреднал
В момента терасирането е направено и то по супер интересен начин - тенекии от сирене - леки са - качени са горе - напълнени с пръст и наредени като блокчета.... няма грижа градината си е равна - но са ръждясали и очаквам да се разпаднат - искам да направя нещо малко по-дълготрайно не да мъкна нови тенекии - което е най-лесното...
Давайте лека алтернатива... ;)
inkovsv - специалист
Направи го с геотекстил.
hhhristov - напреднал
не съм специалист но с геотекстил не мога да направя терасиране :) това не е свлачище :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Терасиране на двор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: