• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
jorko__82 - напреднал
вт фев 16, 2021 7:38 pmnikolov333 написа:
Но щеше да спечелиш по-голяма детска и паркинг зона от горе.. Плюс опростяване на кофража и конструкцията и фасадата като цяло.:idea:
Двора отпред ми се струва голям. Колко е загубата от горе. :?:
Мисля все още не е късно да е дръпна напред. Защото имате голямо право за написаното от вас. Тази промяна изисквали много време дали знаете
nikolov333 - майстор
Зависи в каква фаза сте. Питайте архитекта си.. Според мен чупката до кухнята доло в ляво също е абсолютно излишна и намаля площа на и без това късия кухненски плот. Тези основи също ми се струват прекалено усилени и погрешно избрани като технология на проектиране.. Тоест има доста неща за оптимизиране, а и времето още не е добро за строеж. Според мен го преразгледайте този проект, докато имате време..
resistbody - специалист
пон фев 15, 2021 10:43 pmnikolov333 написа:
Ако имаш количествана сметка за килограмите арматура в цялата конструкция мога да ти кажа, че 40кг желязо на м2 застроена площ е максимума в масовия случай с бетонна плоча на тавана..
Имаш предвид 40кг на кв.м. ЗП на 2 плочи, т.е. 20кг на РЗП плоча ? Аз така те разбрах... да знам какво да гледам като ми даде плана конструктора ??
nikolov333 - майстор
Не точно.. 40кг е максимума на м2 РЗП и включва цялото количество от основи до 2-ра плоча.. Не става да го делиш на две по плочи, понеже под първата имаш основи, а под втората колони, което са различни конструкции, проектирани с различни сечения.. КСС на армировката за цялата конструкция е нормално да е от 35 до 40кг.на м2 РЗП. Поискай от конструктора КСС на армировката и бетона.
bota156 - специалист
вт фев 16, 2021 6:52 pmnikolov333 написа:
Да трябва да се промени, но няма да стане, защото тази чупка е направена заради ограничителната линия за застрояване.. вероятно има кабели за високо напрежение наблизо или някакво друго ограничение... :? Може би е можело да се изтегли вдясно поне стената да бъде в линия или цялата къща да се позиционира така, че да се съобрази с нея.. За чупката доло в ляво, нямам обяснение..
Завърти я малко тази къща да е успоредна на северната граница.
Сложи банята и кухнята от север.
Сложи стъпала надолу (3-4) за да имаш по голяма височина на всекидневната. Може да изкопаш малко повече и да имаш по сегашния проект на кухня - мазе и отгоре спалня ..
  • 1
  • 2

Тема "Въпроси при строеж на малка спретната къщурка" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: