Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Vincent - помощник
Здравейте,

Дали може да ми дадете основните (доказани) производители/вносители на пелетни котли. На вилата навремето имахме класическо парно на дърва и въглища, което се развали и сега седят само тръбите. Идаеята е да се сложи нов котел на пелети. За целта искам да филтрирам читавите фирми и да извикам 1-2 да огледат и да направят проект, да дадат крайна цена и т.н.

Искам също да ви питам за отопляване на 140кв. без изолация котел с каква мошност ще е необходим. Другото което е много важно е дали парното на пелети е като това на ТЕЦ – радиаторите могат да се регулират и примерно, ако къщата е празна да се затопля само 1-2 стаи и с едно зареждане на котела да се кара по дълго.
Димитър Димов - специалист
Бърнит,,грейко,голден файър и разни регионални от Видин,Русе,а има и вносни.Сега между ползвателите/представителите на различните марки ще започне един спор чие творение е по-добро,както при резачките коя е по-по-най хуск или Щил.За мощността капацитетите ще ти кажат че 12 кв е достатъчен без да знаят дали си в Кнежа,Драгоман или Петрич, изложението на имота,дограма.След като имаш инсталацията,купуваш котел,пълниш му бункера с 12-15 чувала и ''караш'' 10-тина дни,в зависимост от това колко време работи котела.
speka_rs - специалист
Един глас за Грейко, най-вече заради възможността да работи с слънчогледови и ниско качествени пелети.
12-15 киловата ще са напълно достатъчни проблема дали ще намериш котел с такава мощност. Ако искаш да работят и само 2 радиатора трябва да се помисли за буфер независимо какъв е котела.

Тема "Избор на производител/вносител на пелетен котел" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: