Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Здравейте! Закупих имот без да мисля, без да проверявам нещата, които се проверяват и без да разбирам от строителство и документации. Изцяло се доверих на близък приятел, с когото купихме недовършен строеж, който представлява две отделни къщи на калкан. И проблемите, разбира се, започнаха. Изглежда трудно да се вържем към ВиК мрежата - заради съсед. Спряхме се на вариант за чиста вода да бием сонда, а за мръсната да се изгражда пречиствателна станция. Няколко човека обаче, включително и хората, които викахме за евентуално изграждане на такава станция, ни казаха, че само с пречиствателна станция нещата няма как да станат и задължително трябва да се вържем и към ВиК мрежата. Та въпросът ми е: Е ли възможно къща да разчита само на пречиствателна станция за мръсните води? Какви рискове носи това?
Искам да уточня, че става дума за две къщи, в които планът е да се живее постоянно, като пречиствателната станция е предвидено е да обслужва и двете къщи? Възможно ли е това???
Lutchezar - майстор
Ползвай търсачката на форума. Пречиствателните станции доста добре са описани, като варианти, като функционалност и т.н.
Като се ориентираш, какво ти трябва, ще си допълниш въпроса, така трябва половината форум да те разпитва за подробности и уточнения.
chapara - майстор
Само да Ви ориентирам. Пречиствате отпдните води, къде отива пречистената вода?
ivanovbg - майстор
Напълно е възможно стига сондата да дава достатъчно вода. И за какво ви е пречиствателна станция? Сложете си септична яма. На сина сложихме от тук https://www.septichnaqma.bg/%D0%9F%D1%8 ... %B2%D0%BE/ и много сме доволни. Монтираха я за половин ден. Само трябва да имаш вода да се напълни първоначално, за да не я сплеска земята при зариването.
kozl - майстор
чет май 02, 2024 11:42 pmchapara написа:
Само да Ви ориентирам. Пречиствате отпдните води, къде отива пречистената вода?
Е Чапи оно на места деретата зариват, за да ги застрояват :shock:
На кой му пука на къде отива водата :?
Она ще си намери отдека да мине, ако нещо па и пречи шъ загьоли.
Примери бол.
Доколкото съм разговарял със служители от РИОСВ попивните ями са забранени. А ПСОВ са трудно узаконяеми. За туй по проектите масово се пействат изгребни ями, но на практика такива почити не се срещат :rolleyes:
Обаче попивните не са отменени и все още са действащи по населени места без канализация. Но има земни основи, които технически не стават за попивателни съоръжения.
Всъщност попиватетелните ями замърсяват подпочвените води. Та едновременна експлоатация на водочерпене от сондаж (кладенец) и попивна яма в един имот, дали нема да умеша водоизточника с отпадъка :?
Е оно има и ПС за питейна вода - демек цикълът мое да се затвори от изхода към входа :weedman:
ivanovbg - майстор
Всичко зависи от проектирането и възможността да се отвеждат по далече отпадните води. Колко трудно може да е довеждането на вода от водопровода? Какво значи заради съсед?
пет май 03, 2024 8:44 amivanovbg написа:
... Какво значи заради съсед?
Причината е в субект, в годсподстващо положение в определен аспект, от когото зависи положителен развой на определени събития, неистово желани от и жизнено необходими на "обекта".

Ко ти беше ISQто, хахааааа?!!!
ivanovbg - майстор
Не съм попадал в ситуация бутилка ракия да не може да подобри междусъседски отношения. Още повече като са нови съседи в района
пет май 03, 2024 11:45 amivanovbg написа:
Не съм попадал в ситуация бутилка ракия да не може да подобри междусъседски отношения. Още повече като са нови съседи в района
Има случаи, къде общият алкохолен градус на винпром не може да свърши работа, кога нещата са дълбоко принципни.
А и не всички имат твоят непринуден и разтапящ подход.

Собствен опит, бро. От 5-6 години полагам усилия в тази посока.
Имах невероятен успех, с едната съседка, а с другата частичен. Добре бяха нещата докато не опряха пак до границата. Дошла си е с името- Злата.

За междусъседските имам един лаф;
"Кофти съседи имам, но и те не случиха"
ТТ

Тъй чи, някой път нещата опират до Тай Чи, дажи.
Киррил - специалист
чет май 02, 2024 10:40 pmtonigiata написа:
...... Изглежда трудно да се вържем към ВиК мрежата - заради съсед. ......
Възможно ли е съсед да ви лишава от основно човешко право да имате вода в имота си?
Ако имам такъв ще го съдя до дупка, или ще му направя толкова кални номера, че ще съжалява, че ми е съсед - не лично, има си хора за това.
Ако сте "Мека Мария", то си подложете и другата буза.

Тема "Възможно ли е къщата ми да не е вързана за ВиК канализацията???" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: