• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
brum - майстор
Стомана може и да е вариант. Трябва да го помисля. Но отиваме на изработка от друг човек, а не на направи си сам решение.
ivanovbg - майстор
Като гледам снимката, това над подпорната стена ако е твое по удачно е открай до край да стане един асмалък и ще имаш навес 4 сезона. А и вино за зимния. Под навеса винаги ще е жега.
brum - майстор
Мислено е и дружно решихме, че асма не искаме. Пък и тук няма да стане съвсем - от слънце пази, ама не и от дъжд.
Ал_ - специалист
Над мястото за лятната кухня спешно ми трябвашв временен покрив, та направих такъв. Временен, временен, още стои. Сега го меря, по-тесен е, но дължината на гредата е сходна - 4.6 м, долната греда е легнала на 2 колони с капители.
Чираче - майстор
Моето предложение се различава от идеята. Направи го с метална конструкция /ферми/ и покривни термопанели. Началото да е от края на къщата /от стълбището в лаво/ и края до поне 1 м след входа на къщата. Улука от термопанела го заусти във вертикалната водосточна тръба. Вентилационния отвор го вкарай хоризонтално под термопанела. За тав на тоя навес може да сложиш дървена ламперия. А защо не и на стената. Видимите метални части облицовай с ламперия.

Обмисли добре моето предложение. Веднъж се прави, и забравяш. А ще излезе и по-евтино, по-здраво, и по-битово. Изработката е лесна.
brum - майстор
От преди да построят къщата го мисля. И аз тръгнах с идея за голям навес, но сега не искаме голям, а точно малък. Харесва ми и на мен, и на половинката да няма нищо пред големите прозорци.

Че чак планирах да има фотоволтаици на него. После да има вакуумни колектори. Вече и двете не се котират.
Ал_ - специалист
пет юли 05, 2024 9:38 pmbrum написа:
сега не искаме голям, а точно малък. Харесва ми и на мен, и на половинката да няма нищо пред големите прозорци.
Според мен чудесно сте го измислили във всяко едно отношение, чудесно ще се и получи. Адмирации за идеята да се превърне в естествено продължение на къщата, и визуално да се впише в околната среда.
  • 1
  • 2

Тема "Насоки за навес" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: