И моят съвет е да бягаш. На това място е имало завой на реката. Така като гледам, точно до пътя и покрай река, това е любимо място за селяните да си направят бунище. Като придойде реката отнася боклука и те "ни лук яли, ни лук мирисали". Ако пък започнеш и да строиш точно до реката си помисли. Комарите са като големи гларуси. Два стигат да грабнат кучето и да го отнесат да си го глозгат скришом. Не прави тези грешки за да не плачеш.
вт авг 20, 2024 12:10 pmchichko_pechko написа: Днеска правиха и изпитания с динамичене пенетрометър, който пак стигна до 5-тия метър преди да удари на скала.Е, поне вече горе-долу ти е ясно на каква дълбочина трябва да ти е фундирането.
пон авг 19, 2024 10:41 amchichko_pechko написа: Все пак не строя на планиски клон свлачище, а на насип който 40 години си стои ...Тези 40 години ги спомена поне 3-4 пъти.
Аз пък ще ти обясня че тези 40 значат ... НИЩО. Абсолютно нищо! Тоя насип и на 400 години да беше, пак щеше да е едно голямо нищо.
Ако имаш възможност отиди и огледай някои стари разкопки на тракийска могила вече изоставени от археолозите.
Преди 20+ години присъствах на такива разкопки от археолози.
В основата на могилата почвата е толкова твърда, че кирка не влиза в нея. Това е защото никога не е била копана/обработвана.
За разлика от тази почва, насипа е толкова мек че се копае с лекота. Все едно си копая двора напролет.
И това въпреки че от направата на тоя насип са минали 2-3000 години!!! Ти ми изтъкваш някакви си смешни 40 години...
пон авг 19, 2024 10:41 amchichko_pechko написа: Всеки ми казва, че те вече и на плажа строят и в блата и т.н.Да, също и заливи, морета ... ама така. С фундиране до ЗДРАВА ОСНОВА.
И проблема ти не е чак толкова евентуалното заливане с вода от реката (макар че и то трябва да се вземе под внимание).
Основния ти проблем че бъдещото и неизбежно слягане на насипа. И ще се получи както ти писаха ТУК
Та да преминем на нагледно как се строи на насип, в блата, в заливи, в морета ...
После в дупка се пуска арматурата, налива се бетона и машината вади обсдните тръби.
P.S. Ама парите са си твои и мен не ми дреме как ще ги харчиш.
Пък и ще получиш много бонуси - комари като врабчета, непрестанен жабешки концерт и неограничени количества парфюм "Мирис на тиня".