Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Здравейте, нуждая се от голямо количество пръст за изравняване на двор. Трудно ми е да определя колко но грубо 100-200м3 !
чет сеп 19, 2024 2:28 pmlz1boe написа:
Здравейте, нуждая се от голямо количество пръст за изравняване на двор. Трудно ми е да определя колко но грубо 100-200м3 !
Мястото се намира в гр. Годеч
torbalan - Дървен философ
Питай местните. Най-скъпото на пръстта е транспорта.
chapara - майстор
Трудна работа. Където има строителство, има и изкопни работи. Първо обаче трябва да изгребеш хумусния слой ( 40 см.) на депо, на близо. После да равниш, и на края да върнеш хумусния слой. Иначе ще имаш пълен с мъртвица терен в който нищо няма да расте доста дълго време!
Помисли дали да не изравниш с баластра и да насипеш отгоре 20 см. пръст.
Че 200 кубика никак не е малко.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
чет сеп 19, 2024 2:35 pmlz1boe написа:
чет сеп 19, 2024 2:28 pmlz1boe написа:
Мястото се намира в гр. Годеч
На местно ниво говори с шофьорите на самосвали, ще докарат, ще се споразумеете за цената. При изкопни работи плащат за изхвърляне на пръст... всички може да са доволни
chapara - майстор
С баластра ще добие пустиня.
чет сеп 19, 2024 5:37 pmchapara написа:
С баластра ще добие пустиня.
Пръстта върху баластрата.
пишман_майстор - майстор
Не е добре тая идея.
Бих послушал колегата chapara . Това е начина ( правилния)
brum - майстор
На мен ми докараха 36м3 хумус (уж най-добрият) и ги насипаха за един ден. Също и изравниха. Има си бригади дето я правят тази работа. Два големи камиона, бобкат, 3ма професионални лопатари. По спомен 1000 и малко пари.

А може да потърсиш депо наоколо и да си намериш сам транспорта. Има депа където уж било задължително да се отделя хумусният слой при строителни работи. Поне така ми обясниха тези дето носеха при мен.

И депото по спомен беше около Нови Искър. Сравнително близо е до Годеч.
Последна промяна от brum на чет сеп 19, 2024 11:23 pm, променено общо 1 път.

Тема "Пръст за насипване на двор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: