Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пет сеп 27, 2024 8:40 pmAleksandar Kolev написа:
...
... Ако някой даде съвет как вместо с бетон да правя пристройката с кирпич...
Пристройката също я има на скицата, само е с 1 метър по-къса. А иначе е доста ниска и искам да променя разположението на помещенията. Смятам да я съборя и да я вдигна наново.

:lol: :lol:

Въобще-изобщо!
kr1100 - майстор
пет сеп 27, 2024 8:40 pmAleksandar Kolev написа:
.....Пристройката също я има на скицата, само е с 1 метър по-къса. А иначе е доста ниска и искам да променя разположението на помещенията. Смятам да я съборя и да я вдигна наново.
AK 47 и пълнители.
Оф днес едно бръмчило бръмчеше горе доста основно наляво надясно.
Не знам дали кадастъра и НАП са се оборудвали вече с бръмчила. :?
А ще е. Но трябва да се има в предвид .
Изкарах бай Hasan и след малко бръмчилото изчезна.

Същото е и с разговорите по GSM ите. Не Знам дали вече използват ИИ сортиращ по думи фрази.
И не ме гони параноята.
MamaMy - майстор
пет сеп 27, 2024 9:04 pmkr1100 написа:
Същото е и с разговорите по GSM ите. Не Знам дали вече използват ИИ сортиращ по думи фрази.
И не ме гони параноята.
Още миналата година с колегите забелязахме закономерност в рекламите на Вайбър и на Гугъл. Пием кафе и си дрънкаме глупост. Стана дума, че единия си търси специална тоалетна чиния. На другия ден на всички телефоните залети с реклами на санитария и тоалетни чинии. Смеем се, бъзикаме колегата, че е впрегнал Гугъл да работи за него. Още не сме забравили за случката и аз се появявам на кафето с нови сандали. Коментираме 10-тина минути и на другия ден на сутрешното кафе всички мълчат. - К'во ста'а бе пичове? Защо мълчите и те ми сочат телефоните. Познайте, само реклами на сандали. :-D
шоп - майстор
пет сеп 27, 2024 8:23 pmAleksandar Kolev написа:
пет сеп 27, 2024 6:45 pmшоп написа:
За да спя спокойно на твое място колоните бих ги обединил в основата с така наречената рандбалка.
На места се среща и като рамбалка.
Така ще елиминираш ако имаш неравномерно слягане на стъпките.
това, което съм написал Основа, може ли да се каже, че е рандбалка? С армировка, разбира се.Свързваща всички колони, със сечение 30 Х 30см. Горният ѝ край на нивото на земята и отгоре плоча 10 см.
Моето лично мнение, че добре си го замислил.
100% съм сигурен, че новото строителство ще е по-здраво от старото.
ponyasd - напреднал
пет сеп 27, 2024 3:36 pmmrsch66 написа:
Искаш да минеш метър да не плащаш ама не става :-D .За сметките е нужно геоложко проучване на терена и статик дето да ти сметне тежеста на сградата-пристройката от покрива надолу за да ти каже какви основи и какво да правиш, а дълбочината е на незамръзваща точка на терена. Другия начин е да правиш каквото си наумиш и да се надяваш че няма да стане белята .Успех в сметките. :?
Целият този абзатц дядо го подцени, не отдавайки му нужната тежест, къде от невежество, къде от скъперничество, къде от неверие. Сега аз плащам тежката цена. Колкото и странно и маловажно да звучи за някои геоложкото, за мен вече като важност то заема призово място в градацията. Много, много важен елемент от схемата !

Тема "Бетонни колони със стъпки и трегери" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: