Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Здравейте,
преди 3 години закупих апартамент ново строителство в София,затворен комплекс,квартал Витоша.Но апартамента беше останал последен за продаване и при покупката всички паркоместа в двора и подземните гаражи бяха продадени.До сега ползвах подземен гараж в същата сграда под наем,но трябва вече да го освободя.В моята сграда за сега никой не продава гараж или паркомясто.Намерих наблизо в една сграда ново строителство завършена и се обитава от собствениците, да се продава/чрез брокер/ само подземно паркоместо без апартамент.Ще ходя да го видя,имам уговорена среща с брокера.Попрочетох в Интернет и колкото повече чета ,толкова по-объркано става в главата ми. :?
Бихте ли ми дали съвет,какво да гледам при огледа,какви документи да искам да видя, и т.н. Има ли законов/правен проблем че нямам и не притежавам друга собственост/апартамент в тази сграда?
Някой имал ли е такъв случай,някакви "подводни камъни"?
Предварително благодаря.
kozl - майстор
Консултирай се с юрист по недвижими имоти.
До колкото знам няма самостоятелен обект "паркомясто".
Паркоместата се продават с право на ползване, а собствеността, която се купува е идеална част от нещо (сглада, обект в сграда, площ от имота).
Svetoslavoff1 - майстор
Ако няма собствен идентификатор в кадастъра, купуваш само идеални части.
Сиреч, ако има идентификатор, трябва да ина и нотариален акт и в него да е вписан този идентификационен номет и всички атрибути на нотариален акт. Ако е вписан в общ НА с апартамент, но пак са посочени горните неща, трябва да се раздели НА и да се направи нов само за обекта на продажбата. Това трябва да направи продавача. Също се правят проверки за тежести на имота.
Ако е само ИЧ, трябва продавачът да има писмено съгласие на другите съсобственици.
Но както спомена и kozl, консултирай се със специалист, а не разчитай само на брокера.
Късмет!

Тема "Покупка на паркомясто" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: