• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Много знам, обаче като е за мен яко зациклих.
Подхвърляйте каквото ви хрумне.
Та значи картинката е следната...
"Къща", в кавички, защото е в окаяно състояние. Покривът за смяна. Отдолу е пръст, съответно влага по стените е изяла мазилки, греди, вторият етаж направо го няма. Не пипнах, но предполагам, че и хоросанът от зидарията ....
Това нещо откъде да го почвам, за да стане обитаемо? Засега не ми се дълбае за мазе, но е опция в проект. Отвътре колони- задължително, но железобетон или желязо или дърво? Втори етаж на дървена конструкция? Канализация няма!!!
На първо четене, идеята ми е вътре да "построя" друга сграда.
rendo - специалист
Подкопаване на основите, дренаж, петички на които ще стъпят колоните държащи бъдещата плоча - напречните клолони влизат където са били преди това гредите - отгоре една плоча 10 см и нагоре каквото ти душа поиска ........

Ако ще го правиш от дърво ще береш ядове защото самата къща се е напила яко с влага и ще сасипе и новото дърво за много по кратко време
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Баш това с подкопаване на основите е страшно чак немислимо.
gjhfrf! влага!
rendo - специалист
Хидроизолация на петичките на колоните хидроизолация и на зидът върху който ще легне плочата и нека си пълзи в зидът пък като му деойде времето нека ще откопаш основатавече ще има и колони и няма да е толкова опасно
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Я ми ги подреди първо това второ онова трето... че ми е мешавица. Моля.
rendo - специалист
1-Хидроизолация на петичките на колоните
2-хидроизолация и на зидът върху който ще легне плочата
3-леене

После цялата плоча ще има на какво да лежи и колонитеще направят откопаването за основите в последствие по безопасно
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
2-хидроизолация и на зидът върху който ще легне плочата

Кой тоя зид?
Май по-добре да се наспя и утре да чета и мисля, че това последното не ще да ми се отдаде сега.
rendo - специалист
Зидът на който ще лежи плочата за втория етаж
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Остави втория! Дай да оправим първия първо :x
prascho - майстор
Как е климата в Русе? :)
  • 1
  • 2

Тема "Къща в къща...." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: