• 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
Първи опит за таван от гипсокартон на едно ниво материалите са кнауф кухня в панелен блок директните окачвачи съм ги хванал с анкер клинове към тавана, трябва ли да слагам напреки профили като паразитки с универсални връзки цд-цд, тази конструкция съм я сглобил вече но не съм наредил ватата и не съм я затворил с картона все още, всичко съм нивелирал.По съвет я почнах така после се сетих да прегледам мнения и нещо ме гризе че не е наред но се надявам поради по малкото помещение да не е фатално.Моля за отзиви.

Изображение
Изображение Изображение Изображение Изображение

Прикачен файл

Screenshot 2025-03-04 072034.jpg
chapara - майстор
вт мар 04, 2025 7:30 ambeepbeep написа:
Първи опит за таван от гипсокартон на едно ниво материалите са кнауф кухня в панелен блок директните окачвачи съм ги хванал с анкер клинове към тавана, трябва ли да слагам напреки профили като паразитки с универсални връзки цд-цд, тази конструкция съм я сглобил вече но не съм наредил ватата и не съм я затворил с картона все още, всичко съм нивелирал.По съвет я почнах така после се сетих да прегледам мнения и нещо ме гризе че не е наред но се надявам поради по малкото помещение да не е фатално.Моля за отзиви.

Изображение
Изображение Изображение Изображение Изображение
Няма нужда.
Сети ли се за паропреграда след ватата, още повече че е кухня?
вт мар 04, 2025 11:00 amchapara написа:
Няма нужда.
Картона с който ще затварям кухнята мисля да бъде от 12.5 зеления кнауфски който ако не се лъжа е импрегниран .
Благодаря за отзива :partyman: , понеже ми казаха че било хубаво да сложа такива напречни по дължината както съм маркирал с червено на скицата и ме гризеше да не го затворя а после да е трябвало.
Забравих да спомена че съм на междинен етаж със съседи от горе и от долу които отопляват а паропреграда до колкото четох в този случай не се налагало.
Да попитам още нещо приятел се опитва да ме убеждава да закрепям картона към водещите UD профили по края, а до колкото четох там не е препоръчително за закрепяне.Аз и за това пуснах на 12.5 цд-та за да е монтажа на картона в тях.В грешка ли съм че така съм решил или и двете са правилни?

По късно ще добавя скица на коридора който ще почвам след кухнята и ще помоля за мнения и там понеже не съм сигурен как е по правилно да направя конструкцията .
chapara - майстор
вт мар 04, 2025 1:45 pmbeepbeep написа:
вт мар 04, 2025 11:00 amchapara написа:
Няма нужда.
Картона с който ще затварям кухнята мисля да бъде от 12.5 зеления кнауфски който ако не се лъжа е импрегниран .
Благодаря за отзива :partyman: , понеже ми казаха че било хубаво да сложа такива напречни по дължината както съм маркирал с червено на скицата и ме гризеше да не го затворя а после да е трябвало.
Забравих да спомена че съм на междинен етаж със съседи от горе и от долу които отопляват а паропреграда до колкото четох в този случай не се налагало.

Отопляват се етажите защото са живи собствениците. Аз обаче съм частен случай. При мен починаха този от долу и другия от горе преди около три години. Сега има нови, които откачиха радяторите и наредиха климатици, за отдаване под наем. Кой, кога и колко ще топли е Божа работа😉

Да попитам още нещо приятел се опитва да ме убеждава да закрепям картона към водещите UD профили по края, а до колкото четох там не е препоръчително за закрепяне.Аз и за това пуснах на 12.5 цд-та за да е монтажа на картона в тях.В грешка ли съм че така съм решил или и двете са правилни?

В грешка сте. Не се закопчават профилите, но картона се шие заУД то. Не е грешка да се зашият и профилите през картона, защото това е идеята, но да се муши картон в профили е някакъв булгаристан Кнауф систем. И с какво ще обработвате зеления картон по фугите? Как ще оформите ъгъла таван - стени? Залепихте ли антивибрационна лента на УД тата?

По късно ще добавя скица на коридора който ще почвам след кухнята и ще помоля за мнения и там понеже не съм сигурен как е по правилно да направя конструкцията .
Ученето ,,от уста, на уста'', не е подходящо за м/у приятели, подходящо е за м/у майстор и чирак или с четене. Нищо лично, само констатация.
вт мар 04, 2025 3:46 pmchapara написа:
...
По въпроса ви, да сложил съм антивибрационната лента на уд-тата и на окачвачите.
Относно другото мисля че или аз съм написал нещата объркващо, или вие не сте разбрал какво имах впредвид, става въпрос не за вкарване на картона в профил или свързването на уд с цд чрез винтове.., ставаше на въпрос за прихващане на гипсокартона по края под уд профилите към тях по цялото окрайчване :) прилагам нагледно какво имах впредвид захващане през 15 см на червените линии.
Изображение
chapara - майстор
Еее, прихваща се на 25 - 30см.
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43

Тема "Въпроси относно монтирането на окачени тавани" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: