• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
aiako - специалист
Аз лично разбрах, че той вече я е отровил и тя е умряла между дъските на тавана и гипс картона. Прецакал си се.
gechev - специалист
Действай с кухненски ръкавици, щото луканката да не я намериш един ден складирана във ватата. Много обичат и пушена риба. Неустоима е. :lol:
marian1 - майстор
Вземи и котка, защо забравяме класиката се питам? Тази мишка трябва да яде - мисли от къде се снабдява с храна - там е уязвима!
Тани - модератор
skuzo написа:
Явно не сте ме разбрали мишката не е вътре в къщата а между кара тавана и гипс картона там не мога да сложа капан,най-много да има 5-6см а и имам дупки само от луничките,трудно ще мушна капан там.
Тани написа:
Все от някъде излизат да се хранят. Трябва да намериш мястото от където влизат/излизат и да поставиш на това място капан/и/. Това е единствения разумен подход в жилищно помещение!

И ДА - прогризват гипскартона! Огледай дали не са влезнали от такъв отвор!
Каратавана е основния заподозрян, но има и други възможности!
Огледай около водопроводните тръби особено около тези за мръсната вода. Провери от къде влизат към къщата и виж дали майсторите са уплътнили добре къртеното около тях с хоросан или нещо подобно. Ако е с полиуретанова пяна, я прегризват и влизат от там. Провери за проходи и около кабелите, което може да ти поднесе и други неприятности.

Също така, ако пода ти е гредоред, може да влизат и от там. Класиката в жанра е в ъгъла между дюшемето и стената. В твоя случай това е точно зад гипскартона :wink:

Успех с борбата! Няма да е бързо, като с отровата, но трябва да си упорит! Аз ги ловя с кашкавал - също става! Слагам го направо с ръка. Хвърлям и хранителните остатъци по двора около къщата. Така имам дежурни стражи - котките от квартала постоянно обикалят къщата да търсят храна. Метода работи, защото вече три години дори не съм чул мишка , а като се нанесох в къщата даже ги виждах :partyman:
kozl - майстор
А вЕрно ли ако се ползва стъклена вата за изолация - мишоците бегат от ватата? :?
mbongwe - помощник
Не забравяй също, че се промушват през много малки дупки. Нашата мишка беше вляза през дупка колкото 2 стотинки. Не очаквай да намериш нарисувана миша дупка като в Том и Джери :axe: Нужен е внимателен оглед.
pipilica - майстор
skuzo написа:
Явно не сте ме разбрали мишката не е вътре в къщата а между кара тавана и гипс картона там не мога да сложа капан,най-много да има 5-6см а и имам дупки само от луничките,трудно ще мушна капан там.
Ползвай лепило за мишки върху парче от кашон, мажеш лепилото слагаш стръв и пъхаш върху гипскартона, много е ефикасно, зимата у нас се пълни с мишки и само така ги ловя.
N.Georgiev - специалист
Проблема не е ,че картона не е за селски къщи или наличието на вата , моята къща 90 % стените и таваните са ми картон и вата , също съм с кара таван - мишки нямам .
Проблема според мене е ,че някой на близо до вас или вие имате селскостопански животни и съответно фураж .
Има една отрова в пакетчета като от чай и до нея се слагат едни гранули , не знам как се казва , но убива мишката и я изсушава така не се вмирисва стават като чипс . :-D
ralev - специалист
Има една отрова червена пшеница, не ги мори веднага! Не могат да си вземат въздух и бягат на вън. Намираш ги умрели на вън.
  • 1
  • 2

Тема "Гипс картон---мишки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: